Uudised

Terve loom ja tervislik toit 2013

17:26 07.03.2013

Meil on hea meel Teile edastada kutse EMÜ veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi poolt 21.-22. märtsil 2013. a korraldatavale konverentsile “Terve loom ja tervislik toit 2013”.

Terve loom ja tervislik toit 2013

Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut ootab Teid osa võtma konverentsist

Terve loom ja tervislik toit 2013,
mis toimub 21.-22. märtsil 2013

Tartus, Eesti Maaülikooli peahoone aulas (Kreutzwaldi 1a).

Konverents toimub plenaar- ja paralleelsessioonides. Mõlemal konverentsipäeval käsitletakse nii loomakasvatuse ja veterinaaria kui ka toidutehnoloogia ja -hügieeniga seotud teemasid.
Lõuna- ja kohvipauside ajal saab tutvuda poster-ettekannetega. Osalejad saavad EMÜ veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi teadustööde kogumiku.
Konverentsile registreerumiseks oleme loonud interaktiivse vormi aadressile: http://emu2013.lapub.ee/.
Registreerimise tähtaeg on 14.03.13. Osalemistingimuste täpsustamiseks ning arveldamisega seotud küsimustes palume vajadusel ühendust võtta konverentsi sekretariaadist Evelin Espenbergiga – e-post: info@lapub.ee, tel: 740 4095.
Konverentsil osalemine on tasuta. Konverents on kaasrahastatud Maaelu Arengu Euroopa Põllumajandusfondi poolt Koolitus- ja teavitustegevuse programmi (MAK meede 1.1)

Kohtumiseni konverentsil!

Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi nimel,
Andres Aland
direktor

Riho Gross
teadusdirektor


KONVERENTSI "TERVE LOOM JA TERVISLIK TOIT 2013" PROGRAMM

NELJAPÄEV – 21.03.2013
09.00-10.00 Registreerumine ja hommikukohv

10.00-14.30 PLENAARSESSIOON, modereerib Marko Kass
10.00-10.20 EMÜ rektor Mait Klaasseni avasõnad
Andres Aland – Avasõnad ja ülevaade EMÜ veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi tegemistest
10.20-10.50 Külli Kaare – Teadmussiire uuel MAK-I perioodil
10.50-11.20 Tanel Kaart – Piima laapumisomaduste parandamise võimalustest selektsiooni teel
11.20-12.00 Brian Lassen – Milline oleks loomakasvatustootmise tegevusplaan elektrikatkestuse korral
12.00-13.00 Lõuna
13.00-13.30 Ene Tammsaar – OÜ Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus: piimandussektori partner innovaatiliste lahenduste väljatöötamisel
13.30-13.50 Anna Mihhalevski – Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse tutvustus
13.50-14.10 Ülle Jaakma – Loomakasvatusele suunatud uurimis- ja arendustöö Reproduktiivmeditsiini TAK-is
14.10-14.30 Anu Hellenurme, Anu Ait OÜ – Strateegiline juhtimine põllumajandusettevõtte näitel
14.30-15.00 Kohvipaus

15.00-16.25 TÖÖ PARALLEELSESSIOONIDES
TOIDUSEKTSIOON, modereerivad Kristi Praakle ja Katrin Laikoja
15.00-15.45 Eero Puolanne – Lihateaduse ja lihatehnoloogia õppest Põhjamaades
15.45-16.05 Priit Pedastsaar – Tervistav küüslauk – uuringud Eesti Maaülikoolis ning viimased teadustulemused maailmas
16.05-16.25 Katrin Laikoja – Keefir, kefīrs, kefyras, кефир ehk keefirist Balti riikide turul

LOOMASEKTSIOON, modereerivad Diivi Põdersoo ja Priit Päkk
15.00-15.20 Peep Piirsalu – Uttede söötmise, toitumuse ja jõudluse seostest lambafarmides
15.20-15.40 Arne Tuhkur, AS Dimela – Terve looma nimel
15.40-16.25 Jens Yde Blom, DeLaval OÜ – Herd Navigator, innovaatiline lahendus piimakarjakasvatajatele
19.00 Õhtusöök Atlantises, vajalik etteregistreerimine. Õhtusöögi tasu 20 eurot.


REEDE – 22.03.2013
09.00-09.30 Registreerumine ja hommikukohv

09.30-11.30 PLENAARSESSIOON, modereerib Marko Kass
09.30-10.00 Merike Henno – Muutused Eestis müüdavate margariinide ja võiete rasvhappelises koostises
10.00-10.45 Sirje Potisepp – Tervisliku toitumise uuringu ülevaade
10.45-11.10 Aldo Vaan – Eesti lihaveisekasvatus täna ja tulevikuväljavaated
11.10-11.30 Ragnar Leming – Mahelehmade piimajõudlus ja karjast väljamineku põhjused
11.30-12.30 Lõuna. Enne lõunapausi kuulutatakse välja parimad postrid, sponsoreerib AS Remedium

12.30-14.10 TÖÖ PARALLEELSESSIOONIDES
TOIDUSEKTSIOON, modereerivad Kristi Praakle ja Katrin Laikoja
12.30-13.00 Epp Songisepp – Probiootikumi väljaarendamine vastavalt EL-i reeglitele
13.00-13.20 Aarne Põldvere – Laagerdamisaja mõju lihaveiste liha kvaliteedile
13.20-13.50 Mati Roasto – Campylobacter spp. ja Listeria monocytogenes levimus ja arvukus aastal 2012
13.50-14.10 Ene Viiard – Juuretise koostis ja selle mõju happesuse ja suhkrusisaldusele traditsioonilise rukkileiva tehnoloogias

LOOMASEKTSIOON, modereerivad Diivi Põdersoo ja Priit Päkk
12.30-13.00 Üllas Jaaska, Starter ST OÜ – NordSil: kodumaine silokindlustuslisand
13.00-13.20 Pille Tammemägi – Ohutu sööt
13.20-13.50 David Arney – Karmide kliimatingimuste mõju eksootiliste piimatõugude kohanemisele, produktiivsusele ja heaolule
13.50-14.10 Martin Repinski – Kitsefarm suurtootmisena
14.10-14.30 Konverentsi kokkuvõttev arutelu
14.30-15.00 Kohvipaus


Kohtumiseni!

Teate edastas: Täpsem info:
Riho Gross
teadusdirektor
Eesti Maaülikool
Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut
Kreutzwaldi 62
51014 Tartu
Evelin Espenberg
tel: 7404095
info@lapub.ee
Kutse PDF formaadis
Terve looma ja tervislik toit 2013