Uudised

55 aastat toiduainete tehnoloogia alaseid tegemisi Eesti Maaülikoolis

Lp EPA/EPMÜ/EMÜ liha- ja piimatehnoloogia osakonna vilistlane!

1. septembril 1960 avati Eesti Põllumajanduse Akadeemias liha- ja piimatehnoloogia osakond. Seega möödub käesoleval aastal EPA-s/EPMÜ-s/EMÜ-s liha- ja piimatehnoloogiaalase hariduse andmise algusest 55 aastat. Juba 04. detsembril 2015 tähistame seda sündmust konverentsiga EMÜ Tehnikamajas (Kreutzwaldi 56/1, Tartu), kohtumisega Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakonnas (Kreutzwaldi 56/5)  ja piduliku koosviibimisega Eesti Lennuakadeemias (Lennu 40, Reola, Ülenurme vald).

Konverents TEGU 2015
55 aastat toiduainete tehnoloogia alaseid tegemisi Eesti Maaülikoolis
Pühendatud toiduainetööstuste spetsialistidele ning EPA/EPMÜ/EMÜ liha- piima- ja toiduainete tehnoloogia vilistlastele

04.12.2015 EMÜ Tehnikamajas, Kreutzwaldi 56/1, Tartu

Päevakava
12.30-13.00 Registreerimine
13.00 Konverentsi avakõne
Mait Klaassen, Eesti Maaülikooli rektor
13.10 Tervituskõne
Andres Aland, Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi direktor
13.20  „Meat in Modern Diet: Benefits and Threats“ (Lihatoit tänapäeval- kasud ja ohud)
Eero Puolanne, Helsingi Ülikooli emeriitprofessor
13.35 „Liha- ja piimatehnoloogia õppe- ning teadustöö siduvusest aastatel 1970- 1990“
Huno Eller, emeriitdotsent
13.50 „Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakonna tegemistest aastatel 2010-2015 ja edasised plaanid“
Lembit Lepasalu, EMÜ Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakonna juhataja
14.10 „Piimatöösturi vaatenurk toiduainete tehnoloogia kõrgharidusele ja teadustegevusele“
Valdis Noppel, AS FARMI Piimatööstuse juhatuse liige, tegevjuht
14.20 „Lihatöösturi vaatenurk toiduainete tehnoloogia kõrgharidusele ja teadustegevusele“
14.40-15.00 Kohvipaus
15.00-16.00  Ettekanded teadus- ja arendustegevusest
  • „Lihatööstuses tekkivate loomsete kõrvalsaaduste seire“ Lembit Lepasalu
  • „Osakeste suuruse mõju termilise töötluse parameetritele lihatööstuses tekkivate loomsete kõrvalsaaduste töötlemisel“ Urmas Sannik
  • „Djuroki tõugu kultide mõju nuumsigade lihaskoe kvaliteedile“​​ Aarne Põldvere
  • „Laagerdatud veiseliha lõikeenergia määramine gravitatsioonilisel impulssmeetodil“ Väino Poikalainen
  • „Vanuse mõju Eestis kütitud põtrade (Alces Alces L.) liha koostisele ja kvaliteedile“ Jaanika Torp
  • „Kaseiiniosakeste suurus eesti holsteini tõugu lehmade piimas“ Hannes Mootse
  • „Ternespiima vadakuvalgu osakeste suurusest“ Andres Sats
16.00-17.00 Osakonda tutvustavad külastused
Kreutzwaldi 56/5, Tartus
18.00-24.00 Pidulik koosviibimine
Eesti Lennuakadeemias Lennu 40, Reola, Ülenurme vald
(sõnavõtud, tervituskõned, foto- ja videoprogramm, elav muusika, õhtusöök)

 Osalemisest palume teada anda eelregistreerimisega veebipõhiselt,  elektronposti aadressil kersti.paavel@emu.ee või telefonil 731 3320. Samadest allikatest saab vajadusel ka lisainfot. Eelregistreerimine lõpeb 25. novembril 2015.

Osalustasu 25€ (15€ pensionärid) palume tasuda MTÜ EESTI TOIDUAINETE TEHNOLOOGIA SELTS-i arvele,
konto nr. EE492200221049192428,
selgitusse kirjutada: LPT 55, lõpetamise aasta ja lõpetaja nimi.
Kohapeal makstes on osalustasu 35€.

NB! Palume antud linki http://LPT55.ddns.net või muud informatsiooni meie ürituse kohta edastada ka teistele vilistlastele

Lugupidamisega
Eesti Maaülikooli toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond