Teadustöö

Teadus- ja arendustegevus ning koostöö

Toiduhügieeni ja -ohutuse üksuse akadeemilise personali poolt antakse välja valdkonnaga seonduvaid ekspertarvamusi ning teabematerjale. Üksuse akadeemilised töötajad osalevad suuliste ettekannetega toiduhügieeni ja –ohutuse alastel seminaride ning teaduspraktilistel konverentsidel, nt Terve Loom ja Tervislik Toit. Toiduhügieeni ja –ohutuse üksus teeb teaduskoostööd teiste Eesti Maaülikooli vastutusvaldkondade ja üksustega, nt oleme teinud väga head koostööd Põllumajandus- ja keskkonnainstituudi Polli aiandusuuringute keskusega SUSMEATPRO ja RESTA 14 projektide raames. Uurimustööd on tehtud koostöös Tartu Ülikooli erinevate instituutidega, OÜ BioCC-ga, EMÜ Mahekeskuse ning Riigi Laboriuuringute ja Riskihindamise Keskusega (LABRIS). Mitmete eeltoodud partneritega jätkame koostööd jooksvate ning taotletavate projektide nt rühmagrant PRG 1441 tegevuste raames. Samuti toimib koostöö mitmete välisteadusasutustega nt Helsingi Ülikooli erinevad instituudid, Latvia University of Life Sciences ja Natural Resources Institute Finland (LUKE). VLI toiduhügieeni ja –ohutuse üksus publitseerib temaatikaga seonduvaid artikleid, õpikuid ja teabematerjale.

Üksuse ISI Web of Science teadusartikleid on avaldatud 25. erinevas kõrgetasemelises rahvusvahelises teadusajakirjas.

Toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli personali poolt perioodil 2005-2023 avaldatud publikatsioonide arv

Kategooria Periood
2005-2013 2014-2023 Kokku
1.1. 47 61 108
1.1. Scopus - 6 6
1.2. 13 4 17
2.1. 2 - 2
3.1. 7 3 10
Kokku 69 74 143

1.1. Web of Science andmebaasides kajastatud teadusartiklid
1.2. Eelretsenseeritavates rahvusvahelise kolleegiumiga ajakirjades avaldatud teadusartiklid
2.1. Monograafiad
3.1. Peatükid rahvusvaheliste kirjastuste poolt avaldatud raamatutes/kogumikes

Tabelis kajastuvad üksnes valitud kategooriate publikatsioonid. Õppetooli akadeemiline personal on olnud aktiivne eestikeelsete populaarteaduslike ning muude kategooriate publikatsioonide avaldamisel.