Toiduainete tehnoloogia õppekava magistritööde kaitsmine

Algus kell: 09:00
Lõpp kell: 15:00

Kreutzwaldi 56/5-123, Tartu ja https://videosild.emu.ee/b/ivi-u4f-j7r

  1. Kati Ambos (kell 9.00)

Kanepi valgukontsentraadi mõju lihatoodete füüsikalis-keemilistele ja sensoorsetele omadustele

The effect of hemp protein concentrate on the physico-chemical and sensorical properties of meat products

Juhendajad: õpetaja Kristi Kerner, MSc; professor Tanel Kaart, dr (mat)

Retsensent: Taavi Torga, BioCC, tehnoloog

  1. Sander Kukk (kell 9.45)

Ultrahelitöötluse parameetrite mõju rasvakuulikeste suurusele koores

Influence of ultrasound processing parameters on the size of fat globules in cream

Juhendajad: nooremteadur Andres Sats, MSc; dotsent Ivi Jõudu, PhD

Retsensent: Edgar Lepman, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool, õppetööstuse juhataja

  1. Kristiina Patrael (kell 10.30)

Ultrahelitöötlus kui alternatiiv kuumtöötlemisele piimatoodete tehnoloogias

Ultrasound treatment as an alternative to heat treatment in dairy technology

Juhendajad: dotsent Ivi Jõudu, PhD; lektor Katrin Laikoja, MSc

Retsensent: Aime Paas, AS Saaremaa Piimatööstus, tootmistehnoloog

  1. Aljona Kuzina (kell 11.15)

Piimhappebakterite kooslus ja stabiilsus leivajuuretistes

Community and stability of lactic acid bacteria in sourdoughs

Juhendajad: nooremprofessor Helena Andreson PhD; nooremteadur Liis Lutter, MSc

Retsensent: Kai Truusalu, PhD, TÜ meditsiinilise mikrobioloogia lektor

LÕUNAPAUS 12.00-13.00

  1. Berit Sootak (kell 13.00)

Tatralinnaste filtreerimisvõime ja virde väljatulek

The Filtration Capacity of Buckwheat Malt and the Yield of Wort

Juhendaja lektor Anna Pisponen, PhD

Retsensent: Rain Kuldjärv PhD, AS TFTAK, Suunajuht - Funktsionaalsed toidud ja joogid

  1. Karina Prants (kell 13.45)

Rosa damascena Mill roosi kroonlehtede mõju õunasiidri fermentatsioonile

Effect of Rosa damascena Mill rose petals on apple cider fermentation

Juhendajad: õpetaja Maarja Abel, MSc; lektor Anna Pisponen, PhD

Retsensent Kristine Tiirats, Põllumajandusuuringute Keskus, Maamajanduse analüüsi osakond, peaspetsialist 

  1. Liisa Tedre (kell 14.30)

Lambascottal põhineva probiootilise scottajoogi tehnoloogia väljatöötamine

Product development of probiotic scotta drink based on sheep scotta

Juhendajad: lektor Annemari Polikarpus, PhD; õpetaja Maarja Abel, MSc

Retsensent: kaasprofessor Kadrin Meremäe PhD, Eesti Maaülikool

  1. Killu Leet (kell 15.15)

L-askorbiinhappe tootmine geneetiliselt muundatud Saccharomyces cerevisiae abil

L-ascorbic acid (vitamin C) production by bioengineered Saccharomyces cerevisiae

Juhendajad: TTÜ vanemteadur Rahul Kumar, PhD; nooremprofessor Helena Andreson, PhD;

TTÜ doktorant Henrique Sepulveda Del Rio Hamacek

Retsensent: Isma Belouah PhD, AS TFTAK, project manager