Uudised

Märkimisväärne sündmus, kus meie kogukonnaliikmed said osa Albstadt-Sigmaringeni Ülikooli (Saksamaa) teadlaste Michael Köppli ja Nicole Ruppi avalikust loengust

14.02.2024 toimus Eesti Maaülikoolis (EMÜ) märkimisväärne sündmus, kus meie kogukonnaliikmed said osa Albstadt-Sigmaringeni Ülikooli (Saksamaa) teadlaste Michael Köppli ja Nicole Ruppi avalikust loengust. Nad jagasid oma teadmisi ja kogemusi robotsüsteemide kasutamisest laborites, eriti seoses uute ravimikandidaatide avastamisega. See kohtumine valgustas tehnoloogilise innovatsiooni ja automatiseerimise potentsiaali teadustöö efektiivsuse suurendamisel.

Michael Köppl ja Nicole Rupp tutvustasid üksikasjalikult, kuidas robotsüsteemide integratsioon laborites võib muuta teadustöö protsesse, eriti ekstratsellulaarsete vesiikulite uuringutes, mida EMÜ aktiivselt läbi viib. Nende tehnoloogiate rakendamine aitab kiirendada uuringute läbiviimist, mis on oluline samm edasi ühtse tervise (One Health) kontseptsiooni rakendamisel ja antimikroobse resistentsuse (AMR) vastu võitlemisel.

See üritus rõhutas ka EMÜ ja Albstadt-Sigmaringeni Ülikooli vahelist rahvusvahelist koostööd, mis on suunatud teadusuuringute ja hariduse edendamisele. Koostöö eesmärk on integreerida kaasaegseid robotehnoloogiaid meie laborite töösse, et tõhustada antimikroobsete uuringute läbiviimist ja avastada uusi ravimikandidaate. Lisaks kinnitas professor Alireza Fazel, et EMÜ on pühendunud ühtse tervise teemavaldkonna edendamisele ja on valmis seda valdkonda lähemalt tutvustama.

Koostööprojekt Albstadt-Sigmaringeni Ülikooliga on vaid üks näide sellest, kuidas ühendame jõud globaalsete väljakutsete lahendamiseks, muutes samal ajal teadustöö protsesse efektiivsemaks ja tulemuslikumaks.

 

Julgustame teid osalema tulevastes üritustes ja seminarides, et laiendada oma teadmisi ja osaleda aktiivselt meie ülikooli teadus- ja arendustegevuses.

Koos liigume edasi uute avastuste ja innovatsiooni poole!