Uudised

Prantsuse suursaadik soovib edendada koostööd Eesti Maaülikooliga

8.märtsil külastasid Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituuti Prantsusmaa suursaadik Emmanuel Mignot ja ülikoolidevahelise ja teaduskoostöö valdkonna juht Gabriel Voisin-Moncho.

Külalisi huvitas kohtumisel rektor Ülle Jaakma ning veterinaarmeditsiini, loomakasvatuse instituudi direktori Toomas Tiiratsi ja meie veterinaarmeditsiini erialal õppivate Prantsuse tudengitega nii ülikooli tegevusvaldkond tervikuna kui ka meie ja Prantsusmaa ülikoolide koostöösuhted.

Suursaadik Mignot huviala on hobused ja ratsasport ning seetõttu soovis ta rohkem teada saada just veterinaarmeditsiini valdkonnast ja hobusekliiniku tööst. Meie tudengitelt uuris ta muu hulgas, kui keeruline on Prantsusmaalt Eestisse veterinaarmeditsiini õppima tulla.

Prantsuse suursaatkond soovib kahe riigi vahelist teadus- ja kõrghariduskoostööd veelgi edendada. Esimese sammuna lepiti kokku, et Eesti ja Prantsusmaa vaheliseks üliõpilasrände toetamiseks mõeldud mobiilsusprogramme tutvustatakse meie tudengitele juba järgmisel nädalal (20. märtsil) toimuval karjäärimessil.

Suursaadik Emmanuel Mignot soovib külastada Eesti Maaülikooli peagi uuesti, et tutvuda kahe riigi koostöövõimalustega metsandusteaduse ja metsandusalase hariduse valdkonnas.

On oluline märkida, et Prantsuse suursaadiku visiidi Eesti Maaülikooli korraldas Hyraco – meie kooli hobusearstiteaduse üliõpilaste ühendus. Hyraco panus selle väärtusliku sündmuse organiseerimisel on märkimisväärne ja väärib tunnustust. Me hindame kõrgelt Hyraco panust ja soovime tänada kõiki liikmeid nende väärtusliku töö eest, mis aitab edendada meie ülikooli ja selle üliõpilaste koostööd rahvusvahelisel tasandil.