Uudised

Maaülikool tutvustas Maamessil nutikaid lahendusi biomajanduses

Eesti Maaülikool osales 18.-20. aprillil Eesti suurimal põllumajandusmessil Maamess. Tänavu tutvustati Tartu Messikeskuses külastajatele uuenduslikke ja praktilisi lahendusi ülikooli paljudes uurimisvaldkondades põllumajandusest kuni inseneeriani.

Messihallis toimus kolme päeva jooksul mitmekesine programm, kus tegevused vaheldusid iga paari tunni tagant ja suur osa neist olid seotud nutikate lahendustega biomajanduses. Näiteks sai teada seda, kuidas viljaterast saab pannkook, millised on kasulikud putukad või mis iseloomustab tänavust aasta mulda. Tutvuda sai maaülikooli hobusekliiniku ning produktiivloomade (lehmad, sead jt) kliiniku tööga, teadmisi jagati ka vesiviljelusest ning toiduteadusest.

Tegevusi oli nii suurtele kui ka väikestele. Võrtsjärve järvemuuseum tegi tuttavaks veemaailmaga ja metsaüliõpilaste selts metsa ja puudega. Tudengid tutvustasid ka loomi, linde, jahindust, teravilju, loodusfotograafiat ning kauneid loodusturismi sihtkohti Eestis. Mitmetes tegevustes sai panna proovile oma teadmised ja osavuse ning võita auhindu. Välialal maaülikooli tehnikamaja kõrval, otse messikeskuse peavärava vastas oli aga eksponeeritud Järvseljal ja Pollis kasvatatud istikuid.

 

Maamessi fotogaleriiga saad tutvuda siin!