Uudised
Terve loom ja tervislik toit 2013
Meil on hea meel Teile edastada kutse EMÜ veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi poolt 21.-22. märtsil 2013. a korraldatavale konverentsile “Terve loom ja tervislik toit 2013”.
Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut ootab Teid osa võtma konverentsist
Terve loom ja tervislik toit 2013,
mis toimub 21.-22. märtsil 2013
Tartus, Eesti Maaülikooli peahoone aulas (Kreutzwaldi 1a).
Konverents toimub plenaar- ja paralleelsessioonides. Mõlemal konverentsipäeval käsitletakse nii loomakasvatuse ja veterinaaria kui ka toidutehnoloogia ja -hügieeniga seotud teemasid.
Lõuna- ja kohvipauside ajal saab tutvuda poster-ettekannetega. Osalejad saavad EMÜ veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi teadustööde kogumiku.
Konverentsile registreerumiseks oleme loonud interaktiivse vormi aadressile: http://emu2013.lapub.ee/.
Registreerimise tähtaeg on 14.03.13. Osalemistingimuste täpsustamiseks ning arveldamisega seotud küsimustes palume vajadusel ühendust võtta konverentsi sekretariaadist Evelin Espenbergiga – e-post: info@lapub.ee, tel: 740 4095.
Konverentsil osalemine on tasuta. Konverents on kaasrahastatud Maaelu Arengu Euroopa Põllumajandusfondi poolt Koolitus- ja teavitustegevuse programmi (MAK meede 1.1)
Kohtumiseni konverentsil!
Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi nimel,
Andres Aland
direktor
Riho Gross
teadusdirektor
KONVERENTSI "TERVE LOOM JA TERVISLIK TOIT 2013" PROGRAMM
NELJAPÄEV – 21.03.2013
09.00-10.00 Registreerumine ja hommikukohv
10.00-14.30 PLENAARSESSIOON, modereerib Marko Kass
10.00-10.20 EMÜ rektor Mait Klaasseni avasõnad
Andres Aland – Avasõnad ja ülevaade EMÜ veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi tegemistest
10.20-10.50 Külli Kaare – Teadmussiire uuel MAK-I perioodil
10.50-11.20 Tanel Kaart – Piima laapumisomaduste parandamise võimalustest selektsiooni teel
11.20-12.00 Brian Lassen – Milline oleks loomakasvatustootmise tegevusplaan elektrikatkestuse korral
12.00-13.00 Lõuna
13.00-13.30 Ene Tammsaar – OÜ Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus: piimandussektori partner innovaatiliste lahenduste väljatöötamisel
13.30-13.50 Anna Mihhalevski – Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse tutvustus
13.50-14.10 Ülle Jaakma – Loomakasvatusele suunatud uurimis- ja arendustöö Reproduktiivmeditsiini TAK-is
14.10-14.30 Anu Hellenurme, Anu Ait OÜ – Strateegiline juhtimine põllumajandusettevõtte näitel
14.30-15.00 Kohvipaus
15.00-16.25 TÖÖ PARALLEELSESSIOONIDES
TOIDUSEKTSIOON, modereerivad Kristi Praakle ja Katrin Laikoja
15.00-15.45 Eero Puolanne – Lihateaduse ja lihatehnoloogia õppest Põhjamaades
15.45-16.05 Priit Pedastsaar – Tervistav küüslauk – uuringud Eesti Maaülikoolis ning viimased teadustulemused maailmas
16.05-16.25 Katrin Laikoja – Keefir, kefīrs, kefyras, кефир ehk keefirist Balti riikide turul
LOOMASEKTSIOON, modereerivad Diivi Põdersoo ja Priit Päkk
15.00-15.20 Peep Piirsalu – Uttede söötmise, toitumuse ja jõudluse seostest lambafarmides
15.20-15.40 Arne Tuhkur, AS Dimela – Terve looma nimel
15.40-16.25 Jens Yde Blom, DeLaval OÜ – Herd Navigator, innovaatiline lahendus piimakarjakasvatajatele
19.00 Õhtusöök Atlantises, vajalik etteregistreerimine. Õhtusöögi tasu 20 eurot.
REEDE – 22.03.2013
09.00-09.30 Registreerumine ja hommikukohv
09.30-11.30 PLENAARSESSIOON, modereerib Marko Kass
09.30-10.00 Merike Henno – Muutused Eestis müüdavate margariinide ja võiete rasvhappelises koostises
10.00-10.45 Sirje Potisepp – Tervisliku toitumise uuringu ülevaade
10.45-11.10 Aldo Vaan – Eesti lihaveisekasvatus täna ja tulevikuväljavaated
11.10-11.30 Ragnar Leming – Mahelehmade piimajõudlus ja karjast väljamineku põhjused
11.30-12.30 Lõuna. Enne lõunapausi kuulutatakse välja parimad postrid, sponsoreerib AS Remedium
12.30-14.10 TÖÖ PARALLEELSESSIOONIDES
TOIDUSEKTSIOON, modereerivad Kristi Praakle ja Katrin Laikoja
12.30-13.00 Epp Songisepp – Probiootikumi väljaarendamine vastavalt EL-i reeglitele
13.00-13.20 Aarne Põldvere – Laagerdamisaja mõju lihaveiste liha kvaliteedile
13.20-13.50 Mati Roasto – Campylobacter spp. ja Listeria monocytogenes levimus ja arvukus aastal 2012
13.50-14.10 Ene Viiard – Juuretise koostis ja selle mõju happesuse ja suhkrusisaldusele traditsioonilise rukkileiva tehnoloogias
LOOMASEKTSIOON, modereerivad Diivi Põdersoo ja Priit Päkk
12.30-13.00 Üllas Jaaska, Starter ST OÜ – NordSil: kodumaine silokindlustuslisand
13.00-13.20 Pille Tammemägi – Ohutu sööt
13.20-13.50 David Arney – Karmide kliimatingimuste mõju eksootiliste piimatõugude kohanemisele, produktiivsusele ja heaolule
13.50-14.10 Martin Repinski – Kitsefarm suurtootmisena
14.10-14.30 Konverentsi kokkuvõttev arutelu
14.30-15.00 Kohvipaus
Kohtumiseni!
Teate edastas: | Täpsem info: |
Riho Gross teadusdirektor Eesti Maaülikool Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut Kreutzwaldi 62 51014 Tartu |
Evelin Espenberg tel: 7404095 info@lapub.ee Kutse PDF formaadis |