Toiduainete tehnoloogia 3+2

TOIDUAINETE TEHNOLOOGIA ÕPPEKAVAL (455) KAITSTUD MAGISTRITÖÖD (3+2 ÕPE)

Jrk.nr. Nimi Kuupäev Akadeemiline kraad Töö pealkiri
1 Belova, Svetlana 12.06.07 põllumajandusteaduse magister (piimatehnoloogia) Toorpiima kasutamine Edami tüüpi juustude valmistamisel. Uurimistöö.
2 Grabiitšuk, Marija 12.06.07 põllumajandusteaduse magister (lihatehnoloogia) Sealiha pH mõju keedusinkide kvaliteedile ja töötlemiskadudele
3 Jomp, Liisi 12.06.07 põllumajandusteaduse magister (piimatehnoloogia) Traditsioonilise võitehnoloogia põhioperatsioonid. Õppematerial tava-, täiend-, ja e-õppeks
4 Kaplenko, Jelisaveta 12.06.07 põllumajandusteaduse magister (piimatehnoloogia) Varutava piima koostise ja laapumisomaduste aastaringne dünaamika ning pidamistehnoloogiliste tegurite mõju sellele.
5 Karjus, Kadi 12.06.07 põllumajandusteaduse magister (lihatehnoloogia) Tapaeelsete tegurite mõju sealiha kvaliteedile AS Valga Lihatööstuses
6 Kopli, Klaidi 12.06.07 põllumajandusteaduse magister (piimatehnoloogia) Piima tootmine vabapidamisega külmlaudas. Õppematerjal tava-, täiend-, ja e-õppeks.
7 Mootse, Hannes 12.06.07 põllumajandusteaduse magister (piimatehnoloogia) Hollandi tüüpi juustutoorikute valmistamine. Õppematerial tava-, täiend-, ja e-õppeks.
8 Veri, Kristiina 12.06.07 põllumajandusteaduse magister (lihatehnoloogia) Marineeritud liha rikastamine taimsete funktsionaalsete lisanditega
9 Eomois, Triin 30.05.08 põllumajandusteaduse magister (piimatehnoloogia) Vedelate piimatoodete pakendamine-õppematerejal bakalaureuseõppeks
10 Jeršova, Marina 30.05.08 põllumajandusteaduse magister (piimatehnoloogia) Coli-laadsete bakterite, hallitus- ja pärmseente, Staphylococcus spp. ja Listeria spp. sisalduste uurimine kodujuustus
11 Mihhaljova, Anna 30.05.08 põllumajandusteaduse magister (piimatehnoloogia) Lactobacillus acidophilus’e ja Bifidobacterium spp. sisalduse uurimine piimadessertides
12 Shkut, Elena 30.05.08 põllumajandusteaduse magister (piimatehnoloogia) Bifidobacterium spp. ja Lactobacillus acidophilus’e sisalduse uurimine jogurtijäätises
13 Vooremäe, Rita 30.05.08 põllumajandusteaduse magister (piimatehnoloogia) Mikromeierei metoodiline juhend bakalareuseastme üliõpilastele
14 Bobrovski, Lauri 05.06.09 põllumajandusteaduse magister (piimatehnoloogia)
15 Dõhne, jevgeni  05.06.09 põllumajandusteaduse magister (piimatehnoloogia) Tootearenduslikud aspektid karamelliseeritud jogurti tehnoloogias.
16 Kerner, Kristi 05.06.09 põllumajandusteaduse magister (lihatehnoloogia) Erinevate uimastamismeetodite mõju sealiha kvaliteedile .
17 Murru, Triin 05.06.09 põllumajandusteaduse magister (lihatehnoloogia)
18 Ojaperv, Janeli 05.06.09 põllumajandusteaduse magister (piimatehnoloogia) Mahejäätise väljatöötamine.
19 Pärtli, Piret 05.06.09 põllumajandusteaduse magister (piimatehnoloogia) Astelpaju mahejäätise mikrobioloogia.
20 Ridaliste, Indrek 05.06.09 põllumajandusteaduse magister (piimatehnoloogia) Pruuni vadakujuustu tehnoloogia väljatöötamine.
21 Soomre, Anneli 05.06.09 põllumajandusteaduse magister (piimatehnoloogia) Ternespiima kasutamise perspektiividest Eestis.
22 Zell, Maria 05.06.09 põllumajandusteaduse magister (lihatehnoloogia) Verivorsti retsepti ja tehnoloogia väljatöötamine kaubandusketile Maxima Eesti OÜ.“
23 Veskioja, Andre 05.06.09 põllumajandusteaduse magister (lihatehnoloogia)
24 Denissova, Anna 03.06.10 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Temperatuuri, kontsentratsiooni ja pH mõju laktoosikristallide mikrostruktuurile nende kristalliseerimisel Ricotta vadakust
25 Luik, Kaili 03.06.10 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Traditsioonilisest ja mahetootmisest pärineva veiseliha kvaliteedi erinevused
26 Mey, Dea 03.06.10 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Ternespiima töötlemise võimalikkusest Eestis
27 Pajumägi, Sirje 03.06.10 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Sulatusprotsessi mõju rasva kristallisatsioonile Ricotta töötlemisel
28 Palkovs, Darja 03.06.10 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia)
29 Raudsepp, Raidy 03.06.10 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia)
30 Sirk, Raido 03.06.10 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Lambarümba tükeldamine
31 Trofer, Olga 03.06.10 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Lühiajaliste temperatuurilöökide mõju hakkliha kvaliteedile
32 Viilipus, Mart 03.06.10 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Liha töötlemise seadmed ja masinaelementide teoreetilised alused
33 Villem, Sille 03.06.10 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Keedusinkide tegelik koostis võrreldes etiketil märgituga
34 Filippova, Xenia 03.06.11 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Kakao kasutamisvõimaluste uurimine sulatatud määrdejuustude valmistamisel
35 Golovnja, Maria 03.06.11 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Piimatehnoloogia-alaste lõputööde andmebaas
36 Hommuk, Enika 03.06.11 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Tomati kasutamisvõimaluste uurimine sulatatud määrdejuustude valmistamisel
37 Jekaterina, Kurganova 03.06.11 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Taimsete lisandite mõju piimatoodete fermentatsioonil kasutatavale juuretisele
38 Karpik, Elena 03.06.11 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Temaatiline andmebaas 20. sajandi alguse eesti kokaraamatutest
39 Lehiste, Heler 03.06.11 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Tava - ja mahepiima koostis ning tehnoloogilised omadused
40 Lepp, Kristina 03.06.11 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Sealiha marineerimine orgaaniliste hapetega ja selle mõju toote kvaliteedile
41 Saar, Raili 03.06.11 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Hobuseliha väärindamisvõimaluste uurimine Eestis
42 Samoilova, Jekaterina 03.06.11 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Informatsiooniseeria „Liha- ja Piimatööstus“ andmebaasi koostamine ja temaatiline analüüs
43 Sinitsõn, Roman 03.06.11 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Piima võltsimisest ning Eestis varutava piima külmumistäpp ja antibiootikumide jääkide olemasolu
44 Žurbenko, Stanislav 03.06.11 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Djuroki tõu mõju sealiha kvaliteedile
45 Tagel, Sirlika 03.06.11 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Edam juustu tootmine ja valmimine erinevat tüüpi juuretiste kasutamisel
46 Kopli, Reelika 01.06.12 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Digitaalse mikroskoopia kasutamine sealiha struktuuri ja liha kvaliteedi uuringutes
47 Kuldma, Kadi 01.06.12 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Maitsestamata jogurtite viskoossuse sõltuvus temperatuurist
48 Ojakõiv, Jaanika 01.06.12 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Vadaku kääritamise võimalused, vadakuõlle valmistamise tehnoloogia väljatöötamine
49 Sarap, Olger 01.06.12 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Õuna ja küüslaugu kasutamise võimaluste uurimine sulatatud juustude valmistamisel
50 Sats, Andres 01.06.12 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Ternespiima osakeste suurusjaotuse ja tehnoloogilise töötlemise võimaluste uurimine
51 Šitkova, Aljona 01.06.12 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Mikroorganismide erinevate gruppide arvukuse muutused veiseliha laagerdamisel
52 Tereštšenko, Jana 01.06.12 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Ultrafiltreeritud ja kontsentreerimata piimast juustude võrdlemine reoloogiliste ja sensoorsete parameetrite põhjal ning tehnoloogiliste parameetrite optimeerimine
53 Tuvikene, Tea 01.06.12 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Aastatel 1965–2011 Eesti Maaülikoolis koostatud lihatehnoloogia eriala lõputööde andmebaas
54 Tälli, Viktor 01.06.12 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Tartu kaubandusvõrgus müüdavate sulatatud juustude mikrobioloogiline uuring
55 Belokon, Oljana 31.05.13 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Maksa kasutamise võimaluste uurimine sulatatud juustude valmistamisel
56 Lolajev, Grigori 31.05.13 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Vadakupulbri kasutamine jogurti valmistamisel
57 Martinson, Riho 31.05.13 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Gravitatsiooniline impulssmeetod veiseliha lõikeenergia määramiseks ning selle rakendamine veiseliha laagerdustehnoloogia parameetrite täpsustamiseks
58 Morina, Olga 31.05.13 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Digitaaltehnika rakendamine liha värvuse uurimiseks
59 Muutra, Kaisa 31.05.13 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Listeria monocytogenes’e ja Campylobacter spp. levimus ning arvukus liha- ja kalatoodetes Eestis
60 Pihtje, Mikko 31.05.13 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Haigete lehmade piima membraanfiltratsiooni ja ensümaatilise kalgendamise tehnoloogiliste parameetrite uurimine
61 Pikkmets-Kaas, Mirjam 31.05.13 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Mahetoorpiima kvaliteedi uurimine ahelas veiselaut, transport, toorpiimaautomaat
62 Tamm, Tauri 31.05.13 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Lihaveiste liha kvaliteet
63 Vesselova, Svetlana 31.05.13 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Tarbija käitumise uuring ahelas kauplus-kodu-tarbimine
64 Arm, Triinu 06.06.14 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Kohukesemassi tekstuuri mehaaniliste omaduste muutused külmutamisel ja sulatamisel 
65 Koroljak, Kristina 06.06.14 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Keefiri kasutamise võimaluste uurimine jäätise valmistamisel
66 Pahhomova, Arina 06.06.14 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Probiootiliste bakterite kasutamise võimaluste uurimine sulatatud juustude valmistamisel 
67 Raud, Merilin 06.06.14 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Niiskuse jaotumine juustudes valmimisperioodi jooksul 
68 Täht, Kadi 06.06.14 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Sulatussegusse lisatavate probiootiliste bakterite mõju sulatatud juustu mikrobioloogilistele näitajatele ja kvaliteedile
69 Veerme, Leena 06.06.14 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Suitsugeneraatori suitsu puhastamisel tekkivate jääkainete mõju lihatööstuse reoveele ja kanalisatsioonile 
70 Haljaste, Signe 05.06.15 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Külmutatud liha erinevate sulatamisviiside mõju toodangu väljatulekule suitsulihatoodete tootmisel
71 Kask, Kerli 05.06.15 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Kaseiiniosakeste suuruse mõju uurimine juustupiima kalgendi tugevusele
72 Klokova, Aleksandra 05.06.15 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Linaseemneõliga rasvasegu tehnoloogia väljatöötamine ja omaduste hindamine
73 Külaots, Kaisa 05.06.15 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Rasvakuulikeste suurusjaotus homogeniseeritud piimas
74 Lindenberg, Kristiina 05.06.15 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Shiga-toksiine tootva escherichia coli levimus suurulukite ning veiste rümpadel Eestis
75 Lutter, Liis 05.06.15 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Veise ternespiima rasvhappelise koostise määramine gaaskromatograafiliselt
76 Meitern, Madli 05.06.15 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Eesti kitsepiima keemilise koostise, füüsikalis-keemiliste omaduste ja rasvakuulikeste suurusjaotuse uurimine
77 Oja, Ruve 05.06.15 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Sigade algtöötlemisel tekkivad loomsed kõrvalsaadused ja nende seiresüsteemi aluste väljatöötamine
78 Pihlak, Aaro 05.06.15 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Kontaktsete- ja mittekontaktsete meetodite kasutamine temperatuuride registreerimiseks lihatehnoloogia alastes uuringutes
79 Randma, Mari-Liis 05.06.15 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Kohupiimapasta ja porgandimehu kasutamisvõimaluste uurimine probiootilise jäätise valmistamisel
80 Sadam, Heili 05.06.15 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Lehmapiima kaseiini mitselli suurusjaotuse dünaamika hommikusel ja õhtusel lüpsil
81 Tiitson, Priit 05.06.15 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Vadaku lisamise mõju frankfurterite füüsikalis-keemilistele ja organoleptilistele omadustele
82 Torga, Taavi 05.06.15 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Djuroki tõugu kultide mõju nuumsigade lihas- ja rasvkoe kvaliteedile
83 Aasmäe, Triin 01.06.16 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Lehmapiima rasvakuulikeste suurusjaotust mõjutavad tegurid 
84 Klein, Liisi 01.06.16 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Piima ultraheliga töötlemise mõju piimarasva eraldumisele
85 Parts, Jaan 01.06.16 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Lihaveiste algtöötlemisel tekkivad kõrvalsaaduste kogused ja füüsikalis-keemiline koostis
86 Teder, Liis 01.06.16 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Soolatud ja soolamata rõõsakoorevõi kvaliteedi hindamine erinevate säilitusrežiimide korral
87 Teras, Anumari 01.06.16 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Veise ternespiima vadaku osakeste suurusjaotuse uurimine nelja poegimisjärgse lüpsi lõikes
88 Torp, Jaanika 01.06.16 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Happeliste marinaadide mõju sealiha kvaliteedinäitajatele
89 Valge, Triinu 01.06.16 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Saane ja rootsi maatõugu kitsede piima rasvhappelise koostise uurimine Eestis
90 Heidemann, Annela 31.05.17 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Sea rasvkoe füüsikalis-keemilised näitajad
91 Kaidma, Kai 31.05.17 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Või mikrobioloogilise kvaliteedi hindamine
92 Lepman, Edgar 31.05.17 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Koore kuumutamise mõju või omadustele säilitamise ajal
93 Margens, Kadi 31.05.17 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Nuumsigade selja pikima lihase tehnoloogiline kvaliteet ja koostis
94 Juks, Marii-Heleen 30.05.18 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Sous vide meetodi rakendamine veiseliha töötlemisel
95 Meelker, Gete 30.05.18 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Vinnutatud veiselihasnäkkide tehnoloogia väljatöötamine
96 Mälgand, Liina 30.05.18 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Membraantehnoloogiate kasutamine hapu vadaku demineraliseerimiseks
97 Nappa, Anette 30.05.18 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Kinnine kaitsmine
98 Rünk, Katrin 30.05.18 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Kasemahla siirupi kasutamine jäätise magustajana
99 Raja, Liina 30.05.19 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Mustasõstra-õunapüree kasutamine keeduvorsti valmistamisel
100 Topnik, Kaidi 30.05.19 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Lehmapiima koostise aastaringne muutumine ja selle mõju piima laapuvusele
101 Verner, Nadežda 30.05.19 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Parmesan tüüpi juustu soolvee keemilise ja mikrobioloogilise kvaliteedi dünaamika
102 Kask, Gertrud 04.06.20 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Lambapiima koostis ja osakeste suurusjaotus ning nende mõju piima laapumisomadustele
103 Lastik, Hanna 04.06.20 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Vikerforelli (oncorhynchus mykiss) värskuse ja mikrobioloogilise kvaliteedi hindamine jahutatult säilitamisel
104 Peri-Kudrin, Anna 04.06.20 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Ternespiimapulbri mõju jogurti mikrobiootale, reoloogilistele ja organoleptilistele omadustele
105 Abel, Maarja 03.06.21 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia ja taimsete toiduainete tehnoloogia) Teeseene lüofiliseerimine ja lüofiliseeritud teeseene kasutamine kombucha starterkultuurina
106 Matto, Johanna 03.06.21 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Lambapiima koostise ja laapumisomaduste mõju juustukalgendi koostisele ja väljatulekule
107 Pikkmets, Gatriin 03.06.21 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Kitsepiima koostise ja laapumisomaduste monitooring
108 Post, Anet 03.06.21 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Taimsete lisandite mõju sealihast pihvide kvaliteedile
109 Põlluäär, Tauri 03.06.21 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Lihatoodete lihasisalduse vähendamise võimalusi köögiviljade lisamisega
110 Ambos, Kati 09.06.22 tehnikateaduse magister (lihatehnoloogia) Kanepi valgukontsentraadi mõju lihatoodete füüsikalis-keemilistele ja sensoorsetele omadustele
111 Kukk, Sander 09.06.22 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Ultrahelitöötluse parameetrite mõju rasvakuulikeste suurusele koores
112 Kuzina, Aljona 09.06.22 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Piimhappebakterite kooslus ja stabiilsus leivajuuretistes
113 Leet, Killu 09.06.22 tehnikateaduse magister ( taimsete toiduainete tehnoloogia) L-askorbiinhappe tootmine geneetiliselt muundatud Saccharomyces cerevisiae abil
114 Patrael, Kristiina 09.06.22 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Ultrahelitöötlus kui alternatiiv kuumtöötlemisele piimatoodete tehnoloogias
115 Prants, Karina 09.06.22 tehnikateaduse magister (taimsete toiduainete tehnoloogia) Rosa damascena Mill roosi kroonlehtede mõju õunasiidri fermentatsioonile
116 Sootak, Berit 09.06.22 tehnikateaduse magister (taimsete toiduainete tehnoloogia) Tatralinnaste filtreerimisvõime ja virde väljatulek
117 Tedre, Liisa 09.06.22 tehnikateaduse magister (piimatehnoloogia) Lambascottal põhineva probiootilise scottajoogi tehnoloogia väljatöötamine
118 Luik, Lisbeth 08.06.23 tehikateaduse magister (piimatehnoloogia) Lactiplantibacillus plantarum tüvede ja aflatoksiin B1 vastastiktoime
119 Rudenko, Aleksandra 08.06.23 tehnikateaduse magister (taimsete toiduainete tehnoloogia) Musta sõstra marjade meski pikaajaline ensümaatiline töötlemine madalatel temperatuuridel
120 Sahharov, Pavel 08.06.23 tehnikateaduse magister (taimsete toiduainete tehnoloogia) Leivajuuretistest isoleeritud Lactiplantibacillus plantarum tüvede fermentatiivsed omadused