Uudised

Eesti Maaülikooli spetsialistid edendavad veterinaarharidust Gruusias

Nädal tagasi külastasid Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi esindajad Toomas Tiirats ja Külli Kõrgesaar Gruusiat, et edendada VETPRO (Development of Veterinary Faculties at Georgian HEIs to Create a New Pool of Young Veterinary Professionals in Georgia) projekti, mille eesmärk on arendada kohalike kõrgkoolide veterinaarmeditsiini õppekavasid. Visiidi käigus tutvuti Shota Meskhia riikliku ülikooli veterinaaria õppekava ja taristuga Zugdidis, avardades sellega arusaamu ja võimalusi edasiseks koostööks.

Toomas Tiirats rääkis 25. aprillil raadiosaates “Veterinaartund” veterinaarhariduse väljakutsetest, arengusuundadest ja VETPRO projekti olulisusest. See intervjuu on eetris tuleval kolmapäeval, 9. mail kell 18.00, pakkudes kuulajatele väärtuslikke teadmisi ja perspektiive.

Lisaks oli Toomas ka peaesinejaks 26. aprillil Tbilisis Euroopa Ülikoolis toimunud rahvusvahelisel konverentsil “Teaduslikud edusammud veterinaarvaldkonna jätkusuutlikuks ja ohutuks arenguks (AVET)”. Tema ettekanne keskendus loomade heaolu tähtsusele tänapäeva ühiskonnas ning konverentsi osalejad said aktiivselt kaasa rääkida küsimuste-vastuste sessioonides, saades tagasisidet huvipakkuvatel teemadel.