Tervislik toit
KOLMAPÄEV, 7. märts
|
kõnejuht: Marko Kass |
9.00-10.00 |
Registreerimine, tervituskohv |
10.00-10.05 |
Avasõnad Tervitus Eesti Maaülikooli rektor hr Mait Klaassen |
10.05-10.30 |
Toiduteaduse valdkonna arengutest VL instituudis Toomas Tiirats, Eesti Maaülikooli VL instituudi direktor |
10.30.-11.00 |
Meemürgid Tõnu Püssa, Eesti Maaülikool |
11.00-11.30 |
Lahing võltsitud toidule Riin Rebane, Tartu Ülikool |
11.30-12.00 |
Liha, mis väärib väärtustamist! Lauri Bobrovski, Sirloin OÜ |
12.00-13.00 |
LÕUNA |
12.00-12.40 |
EMÜ toidulabori külastus (ainult eelregistreerunutele) |
13.00-13.30 |
Stendiettekannete tutvustus - kõnejuht Marko Kass |
kõnejuht: Katrin Laikoja |
13.30-14.00 |
Innovaatilise tehnoloogia kasutamine mahlatööstuses Kairi Ramjalg, HeyDay Organic OÜ |
14.00-14.30 |
Toidu säilimisaegade määramise juhend Mati Roasto, Eesti Maaülikool |
14.30-15.00 |
Ukraina kogemus kohaliku seadusandluse Euroopa Liidu nõuetega vastavusse viimisel Natalia Povarova, Odessa Riiklik Toidutehnoloogia Akadeemia |
15.00-15.30 |
KOHVIPAUS |
15.30-16.00 |
Challenge-testide kasutamine toidu mikrobioloogias Julia Koskar, Eesti Maaülikool |
16.00-16.30 |
Mikroobidest võis Helena Andreson, Eesti Maaülikool |
16.30-17.00 |
Kas pakendita või pakendiga, ja millisega? Uno Mäeorg, Tartu Ülikool |
17.00-17.30 |
Toidu nüüdisaegsed tervislikkuse tagamismõõdikud Merle Rätsep, BioCC OÜ |
17.30 |
Päeva lõpetamine |
17.45 |
EMÜ toidulabori külastus (ainult eelregistreerunutele) |
19.00 |
Õhtusöök etteregistreerimisega restoranis Ülikooli Kohvik (õhtusöögi tasu on 25€ , vajalik eelregistreerimine) |
Terve loom
NELJAPÄEV, 8. märts
|
kõnejuht: Marko Kass |
9.00-9.30 |
Kogunemine, tervituskohv |
9.30-10.00 |
Ülevaade eestimaise vasikate startersööda väljatöötamise uuringust Kristiina Märs, Anu Ait OÜ |
10.00-10.30 |
Arengud lihaveiste sektoris Kalmer Visnapuu, Eesti Lihaveisekasvatajate Selts |
10.30-11.00 |
Väiketootja kogemused lihaveiste kasvatamisel ja realiseerimisel Sulev Reelo, AS Agdeck |
11.00-11.40 |
Mõningaid aspekte lihaveisekasvatusest Stephen Hall, Eesti Maaülikooli külalisprofessor |
11.40-12.10 |
Ravimite kasutamisest loomakasvatuses Priit Päkk, Eesti Maaülikool |
12.10-13.00 |
LÕUNA, stendiettekannete sessioon |
12.10-12.45 |
EMÜ toidulabori külastus (ainult eelregistreerunutele) |
kõnejuht: Priit Päkk |
13.00-13.30 |
Väiksem antibiootikumide kasutamine seakasvatuses - mõtteviisi muutus Daniel Frydendal, Rakvere Farmid |
13.30-14.00 |
Tsirkoviirus metssigadel Tõnu Järveots, Eesti Maaülikool |
14.00-14.30 |
Sigade Aafrika katku aeg-ruumilise leviku riskitegurid Tarmo Niine, Eesti Maaülikool |
14.30-15.00 |
Eesti vuti tibude ja isasvutibroilerite kasvatamise aspekte Aleksander Lember, Eesti Maaülikool |
15.00-15.05 |
Parimate stendiettekannete väljakuulutamine Toetab Dimedium AS |
15.05-15.30 |
KOHVIPAUS |
15.30-16.00 |
Toksoplasma infektsioonid põllumajandusloomadel Eestis Maarja Tagel, Eesti Maaülikool |
16.00-16.30 |
Ülevaade maisisilo uurimustest Andres Olt, Eesti Maaülikool |
16.30-17.00 |
Monensiini mõju piimalehma ainevahetusele Priit Karis, Eesti Maaülikool |
17.00-17.30 |
Kliimamuutuste mõju veisekasvatusele Ragnar Leming, Eesti Maaülikool |
17.30 |
Konverentsi lõpetamine. Kohvilaud |