Terve loom ja tervislik toit 2020
- Teadustöö aruanded
- Õppepäevad
- Terve loom ja tervislik toit 2025
- Terve loom 2024
- Terve loom ja tervislik toit 2023
- Terve loom ja tervislik toit 2022
- Terve loom ja tervislik toit 2021
- Terve loom ja tervislik toit 2020
- Terve loom ja tervislik toit 2019
- Terve loom ja tervislik toit 2018
- Terve loom ja tervislik toit 2017
- Terve loom ja tervislik toit 2016
- Terve loom ja tervislik toit 2015
- Terve loom ja tervislik toit 2014
- Terve loom ja tervislik toit 2013
- Terve loom ja tervislik toit 2012
- Terve loom ja tervislik toit 2010
- Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus
- Loomade Heaolu Uurimiskeskus
- Agraarteadus
- BDHK projekt
- BUzNet projekt
- LIVECLIC projekt
- VETPRO projekt
- VOLATEVS projekt
Terve loom ja tervislik toit 2020,
toimus 4.-5. märtsil 2020
Tartus, Eesti Maaülikooli peahoone aulas (Kreutzwaldi 1a).
Juhul kui allpool puudub konverentsil esinenud isiku ettekanne, siis palume pöörduda otse esineja poole.
Avaldatud materjalide autoriõigused kuuluvad nende autoritele.
Tervislik toitKOLMAPÄEV, 4. märts |
|
kõnejuht: Marko Kass | |
09.00-10.00 | Registreerimine, tervituskohv |
10.00-10.05 | Avasõnad, tervitus Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassenilt |
10.05-10.30 | Toidutootmise kõrvalsaaduste väärindamine Rajeev Bhat, Eesti Maaülikool Ivi Jõudu, Eesti Maaülikool |
10.30-11.00 | Tarbijate toiduohutuse alane kindlustunne ja selle mõõtmine Ants-Hannes Viira, Eesti Maaülikool |
11.00-11.30 | Toiduohutuse poliitika suundumused Hendrik Kuusk, Maaeluministeerium |
11.30-12.00 | Viinamarjakasvatuse kõrvalsaaduste väärindamine Kadri Karp, Eesti Maaülikool |
12.00-13.00 | LÕUNA ja stendiettekannetega tutvumine |
Kõnejuht: Katrin Laikoja | |
13.00-13.30 | Listeria monocytogenes – probleemi olemus ning ohjamise võimalused Mati Roasto, Eesti Maaülikool |
13.30-14.00 | Taimede kaudu toitu jõudvad mürgid Tõnu Püssa, Eesti Maaülikool |
14.00-14.30 | Beebitoitude väljatöötamine koostöös maaülikooliga Kaia Sink, Saaregurmee OÜ |
14.30-15.00 | Salmonelloos inimestel ning salmonellade esinemine lihatootmise ahelas Kaisa Kuus, Veterinaar- ja Toidulaboratoorium ja Mati Roasto, Eesti Maaülikool |
15.00-15.30 | KOHVIPAUS |
15.30-16.00 | Lambapiima tootmine ja töötlemine Annemari Polikarpus, Viinamärdi talu |
16.00-16.20 | Lambapiima koostis ja tehnoloogilised omadused Vilma Tatar, Eesti Maaülikool |
16.20-16.40 | Juustu soolvee kvaliteet Helena Andreson, Eesti Maaülikool |
16.40-17.00 | EIT Food: kestlikud tarneahelad toorainest tarbijateni Justin Hein, BioCC OÜ |
Terve loomNELJAPÄEV, 5. märts |
|
kõnejuht: Marko Kass | |
09.00-09.30 | Kogunemine, tervituskohv |
09.30-10.00 | Antibiootikumide kasutamine loomakasvatuses Birgit Aasmäe, Eesti Maaülikool |
10.00-10.30 | Sugupullide sperma kvaliteedist Peeter Padrik, Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu |
10.30-11.00 | Ülemineku- ja poegimisjärgse perioodi söötmine Onno Breitsma, Centurion, Austria Loengut toetab Anu Ait OÜ |
11.00-11.30 | Poollooduslikud rohumaad lihaveiste ja lammaste söödabaasina Meelis Ots, Eesti Maaülikool |
11.30-12.00 | Euroopa Liidus registreeritud Eesti söödalisandid Timo Jaaska, BioCC OÜ |
12.00-13.00 | LÕUNA ja stendiettekannetega tutvumine |
Kõnejuht: Priit Päkk | |
13.00-13.30 | Digilahendused veiselaudas Sven Saal, Dimedium Loengut toetab Dimedium AS |
13.30-14.00 | Mobiilirakendus veiste TRSS-i koostamiseks Pekka Kilpeläinen, Oulu Ülikool |
14.00-14.20 | Lammaste käitumine ja kuumastress Giovanni Marcone, Eesti Maaülikool |
14.20-14.40 | Tavatootmise ja mahesigade tervisliku seisundi ning heaolu võrdlus Johanna Piibor, Eesti Maaülikool |
14.40-15.00 | Karjatamiseprojekti GrazyDaiSy tulemustest Ragnar Leming, Eesti Maaülikool |
15.00-15.20 | KOHVIPAUS |
15.20-15.40 | Kas piimalehmade ettesöötmine poegimiseelselt vajalik? Meelis Ots, Eesti Maaülikool |
15.40-16.00 | Piimaveise söötmise kinnisperioodi lõpul Tuomo Kokkonen, Helsinki ülikool |
16.00-17.30 | Paneeldiskussioon – KINNISLEHMA SÖÖTMINE – modereerib Priit Karis |
17.30 | KONVERENTSI LÕPETAMINE |
Stendiettekanded
- Glükoosi-galaktoosisiirupi tootminening selle kasutamine erinevates toodetes
Irina Stulova, Marie Kriisa, Agita Opmane, IlzeBogdanova - Valkude eraldamine toiduainetööstuse kõrvalproduktidest: õllerabast ja rapsipressjäägist
Marie Kriisa, Maret Viirma, Anastassia Taivosalo, Tiina Kriščiunaite, Mary-Liis Kütt, EneViiard, Raivo Vilu - Multilookus järjestuse tüpiseerimine (MLST) C. jejuni näitel
Mihkel Mäesaar, Mati Roasto - Proteoglükaanide sisaldus veise vaagnaliiduses Content of proteoglycans in the bovine pelvic symphysis
Esta Nahkur, Aimar Namm, Taavi Torga, Andres Arend, Marina Aunapuu - The effects of heat stress on sheep welfare during live export voyages from Australia to the Middle East
Francesca Carnovale, Clive J. C. Phillips - Salmonella enterica subsp. enterica Eesti liha tootmise ahelas
Kaisa Kuus, Toomas Kramarenko, Mihkel Mäesaar, Mati Roasto - Taimsete ekstraktide kasutamine lihatoodetes
Kristi Kerner, Ivi Jõudu, Alo Tänavots, P.R . Venskutonis
PARIM TOIDUTEEMALINE stendiettekanne (koostööpartner SirLoin OÜ) - Rota -ja koronaviiruse ning enterotoksilise ja koronaviiruse ning enterotoksilise E. coli vastase poegimiseelse vaktsineerimisprogrammi rakendamine ja selle mõju vasikate elumusele Eesti piimaveisefarmides
Dagni -Alice Viidu, Carmen Kuningas, Kerli Mõtus
PARIM LOOMATEEMALINE stendiettekanne (koostööpartner Alltech Eesti OÜ) - Eesti piimaveiste ülegenoomneanalüüs: eesti holsteinversuseesti punane tõug
Sirje Värv, Erkki Sild, Krista Jõgi, Tanel Kaart, Haldja Viinalass
Konverentsi kogumikku finantseeriti Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist
Eesti Maaülikooli ASTRA projektist “Väärtuasehalapõhine biomajandus"