Terve loom ja tervislik toit 2021
- Teadustöö aruanded
- Õppepäevad
- Terve loom ja tervislik toit 2025
- Terve loom 2024
- Terve loom ja tervislik toit 2023
- Terve loom ja tervislik toit 2022
- Terve loom ja tervislik toit 2021
- Terve loom ja tervislik toit 2020
- Terve loom ja tervislik toit 2019
- Terve loom ja tervislik toit 2018
- Terve loom ja tervislik toit 2017
- Terve loom ja tervislik toit 2016
- Terve loom ja tervislik toit 2015
- Terve loom ja tervislik toit 2014
- Terve loom ja tervislik toit 2013
- Terve loom ja tervislik toit 2012
- Terve loom ja tervislik toit 2010
- Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus
- Loomade Heaolu Uurimiskeskus
- Agraarteadus
- BDHK projekt
- BUzNet projekt
- LIVECLIC projekt
- VETPRO projekt
- VOLATEVS projekt
Terve loom ja tervislik toit 2021,
toimus 3.-4. märtsil 2021
Juhul kui allpool puudub konverentsil esinenud isiku ettekanne, siis palume pöörduda otse esineja poole.
Avaldatud materjalide autoriõigused kuuluvad nende autoritele.
Tervislik toitKOLMAPÄEV, 3. märts |
|
Kõnejuht: Marko Kass | |
09.40-09.55 | SISSELOGIMINE |
09.55-10.05 | Avasõnad, videotervitus Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassenilt |
10.05 - 10.40 | Toidutekkelised haiguspuhangud: põhjused ja ennetamise võimalused Mati Roasto, Katrin Laikoja, Eesti Maaülikool |
10.40 - 11.00 | Toidupatogeenide tuvastamine toidutootmise ja -töötlemise ahelas kasutades molekulaarseid analüüsimeetodeid Mihkel Mäesaar, Eesti Maaülikool |
5 MINUTIT PAUSI | |
11.05-11.40 | Toidu märgistamise valdkonna uued algatused Anneli Tuvike, Maaeluministeerium |
11.40 - 12.10 | Roheline piim – kas tulevikutoit või ulme? Ülo Kivine, Tere AS/Farmi |
12.10 - 13.00 | Paus ja stendiettekannete tutvustamine 30 minutit |
Kõnejuht: Katrin Laikoja | |
13.00-13.30 | Taimetoitlusega seotud soovitused ja ohud Marit Priinits, Tervise Arengu Instituut |
13.30-14.00 | Väiketootja kogemus eksporditurgudele sisenemisel Hardi Põder, Chaga Health |
5 MINUTIT PAUSI | |
14.05-14.30 | Kaerajookide eelised taimsete jookide turul Monica Nabil, Eesti Maaülikool |
14.30 - 14.50 | Kaubanduslike pärmide mõju kombucha omadustele samaaegsel kääritamisel Maarja Abel, Eesti Maaülikool |
14.50 - 15.00 | PAUS |
15.00-15.30 | Listeria monocytogenes’e esinemine ja taimsete lisandite antibakteriaalne toime lihatoodetes Julia Koskar, Eesti Maaülikool |
15.30-15.50 | Kampülobakterid liha tootmise ahelas Triin Tedersoo, Eesti Maaülikool |
5 MINUTIT PAUSI | |
15.55-16.15 | Taimsete tootmisjääkide kasutamine liha- ja kalatoodete väärindamiseks Reelika Rätsep, Eesti Maaülikool |
16.15-16.35 | Polütsüklilised aromaatsed süsivesinikud toidus Sirje Jalakas, Eesti Maaülikool |
16.35 - 17.00 | KOKKUVÕTE-PÄEVA LÕPETAMINE |
Terve loomNELJAPÄEV, 4. märts |
|
Kõnejuht: Marko Kass | |
09.15-09.30 | SISSELOGIMINE |
09.30-09.55 | Nakkushaiguste levimus ja seos praakimisega Eesti piimaveisekarjades Triin Rilanto, Eesti Maaülikool |
09.55-10.30 | Eesti piimaveisefarmide bioturvalisus ja seos nakkushaiguste esinemisega Kerli Mõtus, Eesti Maaülikool |
5 MINUTIT PAUSI | |
10.40 - 11.05 | Piimaveisefarmide vasikatalitajaid motiveerivad tegurid ja seos vasikate suremusega Dagni-Alice Viidu, Eesti Maaülikool |
11.05 - 11.40 | Sponsorloeng Smart Farm esitleb: Kõik, mida mõõdad, läheb paremaks Katri Puusepp ja Sven Saal, Dimedium |
11.45 - 12.15 | Pandeemia mõjud sektorile ja riiklikud tegevused Tiina Saron, Maaeluministeerium |
12.15 - 13.00 | PAUS ja stendiettekannete tutvustamine 30 min |
Kõnejuht: Priit Päkk | |
13.05 - 13.35 | Sigade Aafrika katku putuksiirutajad Reet Herm, Eesti Maaülikool |
13.35-14.05 | Sigade Aafrika katku olukorrast meil ja EL-is Arvo Viltrop, Eesti Maaülikool |
14.05-14.30 | Võõrdepõrsaste juurdekasvu dünaamika kuivsöötmisel Varpo Vare, Eesti Maaülikool |
14.30 - 14.40 | Sigade Aafrika katku tõrjemeetmete aktsepteeritus seapidajate pool Lidiia Moskalenko, Eesti Maaülikool |
14.40-14.50 | Stendiettekande preemiad |
14.50-15.20 | BovINE Euroopa lihaveise innovatsiooni võrgustikust Airi Külvet, Liivimaa Lihaveis |
15.20-15.30 | PAUS |
15.30-16.00 | Eesti Liha tootjaorganisatsioon – võimalused ja koostöö Anu Hellenurme, Põllumajandus- ja Kaubanduskoda |
16.00 - 16.35 | Lammaste ja kitsede täppispidamine ja digitaaltehnoloogia Peep Piirsalu, Eesti Maaülikool |
16.35 - 17.00 | Eesti piimaveiste populatsiooni hindamine genoomaretusväärtuste alusel Tõnu Põlluäär, Eesti Maaülikool/Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu |
17.00-17.20 | Toitumuse automaatse hindamise süsteemi kasutamine optimaalse seemendusaja määramiseks piimafarmis Hanno Jaakson, Eesti Maaülikool |
17.20-17.40 | KONVERENTSI LÕPETAMINE |
STENDIETTEKANDED
TERVE LOOM
LUUDE VAAGNAPÕHJA MINERAALNE TIHEDUS LEHMADEL
Esta Nahkur, Vladimir Andrianov, Aimar Namm, Taavi Torga, Andres Arend, Marina Aunapuu
HEINTAIMIKU FUNGITSIIDIDEGA TÖÖTLEMISE MÕJU SILO FERMENTATSIOONILE JA MÜKOTOKSIINIDE SISALDUSELE
Andres Olt , Kaire Loit, Britt Puidet , Tõnu Püssa , Märt Riisberg, Meelis Ots
EESTI HOBUSETÕUGUDE GENEETILINE MITMEKESISUS JA SUGULUS TEISTE TÕUGUDEGA
Erkki Sild
HINGELDAMISE SKOOR KUI KUUMASTRESSI MÕÕDIK LAMMASTEL JUURDEPÄÄSUGA JA JUURDEPÄÄSUTA VARJUALUSELE
G. Marcone, T. Kaart, P. Piirsalu, D.R. Arney
AVALIK ARVAMUS JA TEADMISED LOOMA HEAOLU KOHTA HIINAS
Francesca Carnovale , Xiao Jin, David Arney, Kris Descovich, Wenliang Guo, Binlin Shi, Clive J.C. Phillips
KÄITUMUSLIKUD BIOMARKERID VASIKA HAIGUSTE AVASTAMISEL
Marko Kass, Marie Haskell
TERVISLIK TOIT
SALMONELLOOSI HAIGESTUMINE EESTIS
Kaisa Kuus, Mihkel Mäesaar, Mati Roasto
LISTERIA MONOCYTOGENES JA SELLE KASVUPOTENTSIAAL TAIMSETE LISANDITEGA RIKASTATUD RTE LIHATOODETES
Julia Koskar, Dea Anton, Piret Raudsepp, Kadrin Meremäe, Toomas Kramarenko, Mati Roasto
POLÜFENOOLID ÕUNTES
Dea Anton, Linda Rusalepp, Reelika Rätsep, Hedi Kaldmäe, Uko Bleive, Mati Roasto, Tõnu Püssa
TERMOFIILSED KAMPÜLOBAKTERID
Triin Tedersoo, Mati Roasto, Kadrin Meremäe
ETTEKANNETE VIDEOD
Kaerajookide eelised taimsete jookide turul
Monica Nabil, Eesti Maaülikool
Toidutekkelised haiguspuhangud: põhjused ja ennetamise võimalused
Mati Roasto, Katrin Laikoja, Eesti Maaülikool
Toitumuse automaatse hindamise süsteemi kasutamine optimaalse seemendusaja määramiseks piimafarmis
Hanno Jaakson, Eesti Maaülikool
Toidu märgistamise valdkonna uued algatused
Anneli Tuvike, Maaeluministeerium
Eesti Liha tootjaorganisatsioon – võimalused ja koostöö
Anu Hellenurme, Põllumajandus- ja Kaubanduskoda
Smart Farm esitleb: Kõik, mida mõõdad, läheb paremaks
Katri Puusepp ja Sven Saal, Dimedium