2. MÄRTS – TERVISLIK TOIT
|
9:00-10:00 |
Registreerumine kohapealsetele osalejatele |
SESSIOON I |
10:00 |
Avasõnad |
10:05 |
Toiduohutuskultuuri kujundamine, säilitamine ja hindamine - Katrin Laikoja, EMÜ |
10:30 |
Põhimõtted veiseliha kvaliteedi arendamisel, muutes lihaveise geneetilist tausta ja söötmist – Liisa Keto, LUKE (Soome) |
11:00 |
Toiduraiskamisest ja jäätmetest toidutööstuse vaatenurgast - Triin Kõrgmaa, AS Salvest |
11:30 |
Hakklihatoodete riknemise pidurdamine taimsete tootmisjääkidega - Tõnu Püssa, EMÜ |
12:00 |
Lõunal postrite tutvustus |
SESSIOON II |
13:00 |
Mikrobioloogilised ohud toidus - olukord Eestis ja EL-is - Mati Roasto, EMÜ |
13:20 |
Molekulaarsete meetodite kasutamine toiduainetööstuses – toiduohutuse juhtumiuuringu näitel - Mihkel Mäesaar, EMÜ |
13:40 |
Komplekssed kestvuskatsed toidu säilimisaja määramiseks – Julia Koskar, EMÜ, VTL |
14:00 |
Mahetoidukäitlejate toiduohutuse alase küsitluse tulemused - Elen Peetsmann, EMÜ Mahekeskus SA |
14:20 |
Fermenteeritud mustika-lutsernijoogi mõju enesetundele ja tervisenäitajatele - Merle Rätsep, BioCC |
14:40 |
Piimhappebakterite ja pärmseente elulemus lüofiliseeritud tatraleivajuuretistes - Liis Lutter, EMÜ |
|
Sirutuspaus 15 min |
SESSIOON III |
15:15 |
Viimaseid T&A tegevuse tulemusi (2019-2022): ERA-Chair Valortech Eesti Maaülikoolis - Rajeev Bhat, EMÜ Valortech |
15:35 |
Pihlaka väärindamine kasutades uuenduslikke tehnoloogiaid - Viive Sarv, EMÜ Valortech |
15:50 |
Dieetkiud astelpajujääkidest – ekstraheerimine, optimeerimine ja rakendused - Shehzad Hussain, EMÜ Valortech |
16:05 |
Viinamarjakasvatuses tekkivate jääkide väärindamise võimalused - Reelika Rätsep, EMÜ Valortech |
16:20 |
Perspektiivikaid meetodeid kaeravalkude kasutamiseks toiduainetööstuses - Monica Nabil Gayed Ibrahim, EMÜ Valortech |
16:35 |
Toidutööstuse jäätmete ja kõrvalsaaduste säästev kasutamine loomasööda arendamiseks - Dunja Malenica, EMÜ Valortech |
16:50 |
Õlide eraldamine ebaküdoonia veini jäägist superkriitilise ekstraktsiooni abil - Sana Ben Othman, EMÜ Valortech |
17:05 |
Bioplasti tootmise võimalused Eesti toidutööstuse jäätmetest ja kõrvalsaadustest - Katrin Jõgi, EMÜ Valortech |
3. MÄRTS – TERVE LOOM
|
8:45-9:30 |
Registreerumine kohapealsetele osalejatele |
SESSIOON I |
9:30 |
Loomakasvatus ja rohepoliitika - Riina Maruštšak, EPKK |
10:00 |
Hummuli Agro OÜ piimakarjakasvatusest süsiniku jalajälje vähendamise ja energiakriisi taustal - Are Selge, Hummuli Agro OÜ |
10:30 |
Piimatootmise, maakasutuse muutuse ja kasvuhoonegaaside heitkoguste seosed – Jelena Ariva, EMÜ |
11:00 |
Metaani produktsioon ja selle vähendamise võimalused veistel - Mohammad Ramin, Rootsi Põllumajandusülikool |
11:30 |
Suure piimatoodangu võlu ja valu - Andres Valdmann, EMÜ |
12:00 |
Lõunal postrite tutvustus |
SESSIOON II |
13:00 |
ZnO free diet and biosecurity - Laurent Roger, DSM |
13:30 |
Seafarmide bioturvalisus salmonella perspektiivist Eestis - Arvo Viltrop, EMÜ |
14:00 |
Bioturvalisuse meetmed Salmonella kontaminatsiooni vastu Euroopa tapamajades - Tarmo Niine, EMÜ |
14:30 |
Vähendatud ZnO sisaldusega ratsiooni söötmine põrsastele - katsete tulemusi Eesti seakasvatusest - Varpo Vare, EMÜ |
|
Sirutuspaus 5 min |
SESSIOON III |
15:05 |
Heintaimiku fungitsiididega töötlemise mõju silo fermentatsioonile ja mükotoksiinide sisaldusele - Andres Olt, EMÜ |
15:25 |
Nutikad väikemäletsejate pidamise tehnoloogiad - Peep Piirsalu, EMÜ |
15:40 |
Meemesilaste (Apis mellifera L.) talvise ja suvise hukkumise riskitegurid - Lea Tummeleht, EMÜ |
|
Parimate stendiettekannete välja kuulutamine – AS Dimedium |
|
Sirutuspaus 15 min |
SESSIOON IV |
16:20 |
Toitumuse automaatse hindamise kasutamine söötmiskorralduse haldamisel piimafarmis - Hanno Jaakson, EMÜ |
16:40 |
Genoomhinnatud EPK ja EHF lehmikute geneetiline varieeruvus - Tõnu Põlluäär, EMÜ |
17:00 |
Piimalehmade praakimise põhjuste analüüs praakimisankeeti kasutades - Kerli Mõtus, EMÜ |
17:20 |
Vasikatalitajate suhtumine ja isikuomadused ning seos vasikate suremusega – Dagni-Alice Viidu, EMÜ |