Terve loom ja tervislik toit

Konverents "Terve loom ja tervislik toit 2023" 

1.-2. märts 2023
Juhul kui allpool puudub konverentsil esinenud isiku ettekanne, siis palume pöörduda otse esineja poole. 
Avaldatud materjalide autoriõigused kuuluvad nende autoritele.

 Konverentsi kogumik

TERVISLIK TOIT
1. MÄRTS

09.00-10.00 Registreerimine, tervituskohv
10.00-10.10 Avasõnad, tervitus Eesti Maaülikooli rektorilt
10.10-10.40 Waste2Taste: tööstuse kõrvalsaaduste väärtustav taaskasutus kõrgema lisandväärtusega toodeteks - Petras Rimantas Venskutonis (Kaunase Tehnikaülikool, Leedu)
10.40-11.25 EMÜ toiduhügieeni ja –ohutuse valdkonna teadustöö ning koostöövõimalused ettevõtetega - Mati Roasto (EMÜ)
11.25-12.00 Piimatootmise kõrvalsaaduste väärindamisest - Ivi Jõudu (EMÜ)
13.00-13.20 Aiandustootmises tekkivate mahlapressjääkide kasutamine liha- ja kalatoodete väärindamisel - Reelika Rätsep (EMÜ)
13.20-13.40 Pihlaka pressjäägi kasutamine lihapallides - Viive Sarv (EMÜ)
13.40-14.00 Toore liha säilitamisel tekkivate protsesside hindamine - Alar Sünter (EMÜ)
14.00-14.20 Uuenduslikud kaerajoogi tehnoloogiad ja nende panus tervislike toiduainete tootmisesse - Monica Nabil Gayed Ibrahim (EMÜ)
14.20-14.40 Patogeenidega saastumise algpõhjuste analüüs - Mihkel Mäesaar (EMÜ)
15.10-15.40 Taimedes sisalduvate mürkainete kandumine inimeseni loomsete toitude kaudu - Tõnu Püssa (EMÜ)
15.40-16.10 BIOCOAT – juustu säileaja pikendamine– Liis Lutter (BioCC OÜ)
16.10-16.40 Liivimaa Lihaveise koostöökogemustest Eesti Maaülikooli teadlastega innovatsiooniklastri projektides – Airi Külvet (Liivimaa Lihaveis MTÜ)

 

TERVE LOOM
2. märts

10.00-10.30 Somaatiliste rakkude eristamine – uus võimalus Eesti piimakarjakasvatajatele - Kaivo Ilves (EMÜ)
10.30-11.00 Üldine põletikuvastus vastsündinud mäletsejatel – kohanemine emakavälise keskkonnaga? - Marina Loch (EMÜ)
11.00-11.30 Erinevate söödalisandite mõju piimalehma söömusele, toodangule ja ainevahetusele üleminekuperioodil - Priit Karis (EMÜ)
11.30-12.00 Ameerika haudmemädaniku esinemine Eesti mesilaste tarulangetises - Sigmar Naudi (EMÜ)
13.10-13.30 Nutika tehnoloogia kasutamine loomade heaolu parandamiseks - Clive Phillips (Curtin University, Austraalia). Slaidid eesti keeles
13.30-13.50 Lisandväärtuse andmine kohalike tõugude piimale - Liis Lutter (BioCC OÜ)
13.50-14.10 Kärbsevaklade söötmise mõju kesikute juurdekasvule - Varpo Vare (EMÜ)
14.40-15.00 Nahaaluse temperatuuri mõõtva mikrokiibist - Tarmo Niine (EMÜ)
15.00-15.20 Astelpaju kõrvalsaadused söödalisandina loomakasvatuses - Marko Kass (EMÜ)

POSTERETTEKANDED

TERVE LOOM

TERVISLIK TOIT