Toiduainete tehnoloogia õppekava magistritööde kaitsmine
Algus kell: 09:00
Lõpp kell: 15:00
Kreutzwaldi 56/5-123, Tartu ja https://videosild.emu.ee/b/ivi-u4f-j7r
- Kati Ambos (kell 9.00)
Kanepi valgukontsentraadi mõju lihatoodete füüsikalis-keemilistele ja sensoorsetele omadustele
The effect of hemp protein concentrate on the physico-chemical and sensorical properties of meat products
Juhendajad: õpetaja Kristi Kerner, MSc; professor Tanel Kaart, dr (mat)
Retsensent: Taavi Torga, BioCC, tehnoloog
- Sander Kukk (kell 9.45)
Ultrahelitöötluse parameetrite mõju rasvakuulikeste suurusele koores
Influence of ultrasound processing parameters on the size of fat globules in cream
Juhendajad: nooremteadur Andres Sats, MSc; dotsent Ivi Jõudu, PhD
Retsensent: Edgar Lepman, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool, õppetööstuse juhataja
- Kristiina Patrael (kell 10.30)
Ultrahelitöötlus kui alternatiiv kuumtöötlemisele piimatoodete tehnoloogias
Ultrasound treatment as an alternative to heat treatment in dairy technology
Juhendajad: dotsent Ivi Jõudu, PhD; lektor Katrin Laikoja, MSc
Retsensent: Aime Paas, AS Saaremaa Piimatööstus, tootmistehnoloog
- Aljona Kuzina (kell 11.15)
Piimhappebakterite kooslus ja stabiilsus leivajuuretistes
Community and stability of lactic acid bacteria in sourdoughs
Juhendajad: nooremprofessor Helena Andreson PhD; nooremteadur Liis Lutter, MSc
Retsensent: Kai Truusalu, PhD, TÜ meditsiinilise mikrobioloogia lektor
LÕUNAPAUS 12.00-13.00
- Berit Sootak (kell 13.00)
Tatralinnaste filtreerimisvõime ja virde väljatulek
The Filtration Capacity of Buckwheat Malt and the Yield of Wort
Juhendaja lektor Anna Pisponen, PhD
Retsensent: Rain Kuldjärv PhD, AS TFTAK, Suunajuht - Funktsionaalsed toidud ja joogid
- Karina Prants (kell 13.45)
Rosa damascena Mill roosi kroonlehtede mõju õunasiidri fermentatsioonile
Effect of Rosa damascena Mill rose petals on apple cider fermentation
Juhendajad: õpetaja Maarja Abel, MSc; lektor Anna Pisponen, PhD
Retsensent Kristine Tiirats, Põllumajandusuuringute Keskus, Maamajanduse analüüsi osakond, peaspetsialist
- Liisa Tedre (kell 14.30)
Lambascottal põhineva probiootilise scottajoogi tehnoloogia väljatöötamine
Product development of probiotic scotta drink based on sheep scotta
Juhendajad: lektor Annemari Polikarpus, PhD; õpetaja Maarja Abel, MSc
Retsensent: kaasprofessor Kadrin Meremäe PhD, Eesti Maaülikool
- Killu Leet (kell 15.15)
L-askorbiinhappe tootmine geneetiliselt muundatud Saccharomyces cerevisiae abil
L-ascorbic acid (vitamin C) production by bioengineered Saccharomyces cerevisiae
Juhendajad: TTÜ vanemteadur Rahul Kumar, PhD; nooremprofessor Helena Andreson, PhD;
TTÜ doktorant Henrique Sepulveda Del Rio Hamacek
Retsensent: Isma Belouah PhD, AS TFTAK, project manager