Uudised

Balti veterinaarmeditsiini ülikoolide kohtumine Eesti Maaülikoolis

 

Eesti Maaülikoolis toimunud Balti veterinaarmeditsiini ülikoolide kohtumine tõi kokku valdkonna tipud ja akadeemikud Eestist, Lätist ja Leedust. See oli kaks päeva täis inspiratsiooni, koostööd ja erialaseid arutelusid, mille eesmärk oli edendada veterinaarmeditsiini haridust ja teadustööd Baltikumis.

Kohtumise tipphetked:

Kohtumine algas soojendava kogunemisega Zoomedicumis, kus osalejatele pakuti kohvi ja võimalust tutvuda ülikooli ja kliinikutega. Õhtul suunduti Tartu äärelinna Kure külalistemajja, mis pakkus mõnusat atmosfääri ja võimalust vestelda kolleegidega vähem ametlikus õhkkonnas. Päeva lõpetas meeldejääv õhtusöök Hansa Tallis, kus naer ja põnevad arutelud täitsid õhku.

Järgmisel päeval ootas osalejaid hariduspäev, kus toimusid mitmed olulised ettekanded ja töötoad. Toomas Tiirats, Kaspars Kovalenko ja Rasa Adomkienė jagasid värskeid uudiseid ja arendusi veterinaariaõppe ja tudengite vastuvõtu kohta. Eriliseks sündmuseks oli Eižens Zemmersi bareljeefi avamine galeriis, mida tähistati šampanja ja kohviga.

Päeva teine pool pakkus mitmekesist programmi, sealhulgas lõunasööki, lodjareisi Emajõel ning ekskursiooni Lodjakojas, kus osalejad said nautida mängusid ja kerget einet. Õhtu lõpetas pidulik õhtusöök ja meelelahutus Lodjakojas, mis kinnistas veelgi ülikoolidevahelisi sidemeid ja koostööplaane.

Kohtumine oli suurepärane näide sellest, kuidas rahvusvaheline koostöö ja teadmiste jagamine võivad edendada valdkonda ja pakkuda uusi perspektiive. Osalejad lahkusid ürituselt inspireerituna ja motiveerituna jätkama oma tööd veterinaarmeditsiini edendamiseks.

Kohtumiseni järgmine kord!