Uudised

Niidutehnika põllupäev kinnitas tuntud tõdesid

Mai lõpus toimus Lääne-Virumaal niidutehnika demopäev, kus spetsialistid ja põllumehed said tutvuda erinevate niidukite ja muljursüsteemide töö tulemustega. Üritus oli osa Interreg projektist "Sustainable Silage / Kestlik silotootmine", mille eesmärk on edendada säästlikke silotootmise meetodeid. Projektiga oli seotud ka meie loomakasvatuse professor Meelis Ots.

Katsetuste käigus kinnitati, et kaarutamise meetod tagab parimad närbumistulemused, kus haljasmassi kuivainesisaldus tõusis 28,9 protsendipunkti võrra. Oluline on, et õigesti seadistatud kaarutid ei tõsta toortuha sisaldust. Üritus pakkus osalejatele praktilisi teadmisi kaarutite ja muljurite seadistamisest ning nende mõjust sööda kvaliteedile.

Demopäeval osalenud said praktilisi kogemusi, mis aitavad neil tulevikus veelgi paremaid tulemusi saavutada. Projekti rahastatakse INTERREG Kesk-Läänemere programmist, mis toetab piiriülese koostöö ja innovatsiooni edendamist. Ürituse tulemused näitasid selgelt, et õigete meetodite ja seadistuste kasutamine võib oluliselt parandada haljasmassi kuivainesisaldust ja üldist sööda kvaliteeti, pakkudes samal ajal keskkonnasäästlikke lahendusi.

Meelis Ots, meie loomakasvatuse professor, rõhutas ürituse olulisust ja tõstis esile, et sellised projektid aitavad kaasa teaduslike teadmiste praktilisele rakendamisele, toetades seeläbi kohalikke põllumehi ja edendades säästlikku põllumajandust. Üritus andis osalejatele väärtuslikku teavet ja uusi ideid, kuidas oma tootmist veelgi tõhusamaks ja keskkonnasäästlikumaks muuta.

Loe rohkem: EPKK Niidutehnika Põllupäev
Lisainfo: Sustainable Silage Projekt