Uudised

One-Healthi edendamine: Piiriülesed ohud Arvamusfestivalil 2024

Arvamusfestival 2024 toob taas kokku mõtlejad, teadlased ja eksperdid, et arutleda meie ühiskonna ees seisvate oluliste teemade üle. Sel aastal on üks põnevamaid arutelusid pühendatud One-Health kontseptsioonile ja piiriülestele ohtudele, mis meid kõiki puudutavad.

 

Mis on One-Health?

One-Health on terviklik lähenemine, mis ühendab inimeste, loomade ja keskkonna tervise, et saavutada optimaalne tervislik seisund kõigis kolmes valdkonnas. See kontseptsioon rõhutab, et meie tervis on tihedalt seotud ümbritseva keskkonna ja teiste liikidega, ning see teadmine on kriitilise tähtsusega, et tulla toime piiriüleste terviseohtudega.

Arutelu: "One-Healthi edendamine: piiriülesed ohud"

Kuupäev: 9. august 2024
Kellaaeg: 16:00 - 17:30
Asukoht: Tuleviku Turvalisuse ala [19]

Paneel:

Arutelu modereerib Prof. Alireza Fazeli, kes on rahvusvaheliselt tunnustatud One-Health ekspert. Ta juhatab sisse arutelu, tutvustades teemat ja paneeli liikmeid:

  • Prof. Arvo Viltrop, Eesti Maaülikool
  • Dr. Mari-Anne Härma, Terviseamet
  • Dots. Beate Conrady, Kopenhaageni Ülikool
  • Kol-ltn. Anu Mill, Kaitseväe Akadeemia
  • Siseministeeriumi esindaja

Mida arutelus käsitletakse?

Arutelu käigus jagavad eksperdid oma teadmisi ja kogemusi One-Healthi valdkonnas ning keskenduvad järgmistele küsimustele:

  • Kuidas saame tõhusalt ennetada ja hallata zoonootilisi haigusi, mis levivad loomadelt inimestele?
  • Millised on suurimad väljakutsed piiriüleste terviseohtude tuvastamisel ja nendele reageerimisel?
  • Kuidas rahvusvaheline koostöö ja järgmise põlvkonna tehnoloogiad aitavad kaasa One-Health eesmärkide saavutamisele?

Miks osaleda?

See arutelu pakub ainulaadset võimalust süveneda One-Healthi olulisusesse ja mõista, kuidas erinevad sektorid saavad koostööd teha, et tagada meie ühiskonna tervis ja julgeolek. Osalejad saavad kuulata juhtivate ekspertide arvamusi, esitada küsimusi ja osaleda aktiivses arutelus, mis aitab kujundada meie tulevikku.

Ärge jätke kasutamata võimalust osaleda sellel olulisel arutelul! Tulge kuulama ja kaasa rääkima One-Healthi ja piiriüleste ohtude teemal 9. augustil kell 16.00 Tuleviku Turvalisuse alal [19].

Lisainfo