Uudised

Veterinaarkliinik sai STORZ-ilt kaasaegse kaamerakeskuse ja uued endoskoopia vahendid

Eesti Maaülikooli (EMÜ) veterinaarkliinik on saanud koostöö raames aastaks 2024 Karl Storz Video Endoscopy Estoniaga kasutamiseks kaasaegse videoendoskoobi ja sellega seotud kaamerakeskuse. Tegemist on turul veel mitte saada oleva kõrgtehnoloogilise süsteemiga, mis sisaldab uusimat HD Multi-Purpose Veterinary Videoendoskoopi. Seadmete hulgas on ka mitmesugused endoskoopilised instrumendid, mis võimaldavad veterinaararstidel läbi viia keerulisi protseduure kiiremini ja täpsemalt.

Esimene operatsioon uue seadmega viidi läbi 10. septembril 2024, kus loomakliiniku arstid Diana Leppsoo ja Marju Suviste kasutasid uut kaamerakeskust laparoskoopilisel operatsioonil. Arstide sõnul oli kaamerakeskuse pildikvaliteet märkimisväärne edasiminek varasemate seadmetega võrreldes, mis võimaldas operatsiooni läbi viia oluliselt kiiremini ja täpsemini.

Karl Storz Video Endoscopy Estonia esindaja sõnul on nende uusim videoendoskoobi süsteem, TELE PACK+ VET, loodud spetsiaalselt veterinaarkasutuseks, olles kõikehõlmav HD mobiilne süsteem, mis sisaldab kaamerat, valgusallikat, dokumenteerimisseadet, insulatsioonipumpa ja monitori. See uus tehnoloogia on veel üks näide EMÜ loomakliiniku ja Karl Storzi edukast koostööst, mille eesmärk on pakkuda kõige uuemaid ja innovaatilisemaid lahendusi veterinaarmeditsiinis.

Kliinikul on võimalus kasutada ka mitmesuguseid jäiku ja paindlikke endoskoope, mille abil saab uurida nii seedetrakti, hingamisteid kui ka muid siseorganeid. Esimene rinoskoopia uue seadmega on planeeritud 24. septembril 2024.

Koostöö jätkub, et veelgi täiustada kliinilisi protseduure ja pakkuda kõrgemat hooldusstandardit loomadele.