Uudised

Meie värske doktor: Marina Loch kaitses doktoritööd!

Täna toimus meie instituudis doktoritöö kaitsmine, kus edukalt kaitses oma väitekirja Marina Loch. Tema töö keskendus olulisele teemale - "Neonataalperioodi mõju piimalehmade tervisele ja toodangule".

Lühikokkuvõte väitekirjast: Esimesed kolm elunädalat ehk neonataalperiood on vasikate arengus kriitilise tähtsusega. Selles etapis kohanevad vastsündinud vasikad uue keskkonnaga ja puutuvad esmakordselt kokku erinevate mikroorganismidega. Marina uuris, kuidas vasikate soolestiku mikrobioota ja immuunsüsteemi areng mõjutavad nende tervist ja tulevast tootlikkust.

Uuringust selgus, et põletikuvastuse käigus toodetud ägeda faasi valgud võivad olla seotud vasikate tulevase kaalutõusu ja laktatsiooni näitajatega. Teatud bakterite, nagu Peptostreptococcus, olemasolu suurendas vasikate põletikureaktsiooni ja mõjutas negatiivselt nende tuleviku jõudlust. Teisalt bakterite, nagu Collinsella, seosed olid seotud madalama põletikuvastuse ja parema tootlikkusega.

Need avastused aitavad paremini mõista vastsündinu soolestiku mikrobioota ja peremeesorganismi vahelisi seoseid, pakkudes uusi võimalusi piimaloomade jõudluse parandamiseks.

Palju õnne Marinale tema suure saavutuse puhul!