Uudised

TOTETS: Toiduainete Tehnoloogia Tudengite Selts on ametlikult loodud!

Möödunud kevadel asutasid Eesti Maaülikooli toiduainete tehnoloogia tudengid uue tudengiseltsi nimega TOTETS (Toiduainete Tehnoloogia Tudengite Selts). Seltsi eesmärk on ühendada eriala tudengeid, pakkuda neile tuge ja arendada eriala atraktiivsust. Seltsi asutamiskoosolek toimus mais, kus osales 17 tudengit.

TOTETSi loomise idee tekkis juba talvel, kui tudengid märkasid, et nende korraldatud üritused tõid kokku suure hulga kaasõppureid. Nad otsustasid, et oleks kergem ja tulemuslikum koordineerida suuremaid tegevusi seltsi alt. Asutamisprotsessi käigus peeti koosolekuid väiksema tudengitiimiga ning kaasati ka Eesti Maaülikooli võtmeisikuid nagu õppetooli hoidja ja instituudi direktor, et arendada seltsi ideed ja eesmärke.

TOTETSi asutamiskoosolekul hääletati seltsi nimi ja viidi läbi juhatuse valimised. Esimene juhatus koosneb kolmest aktiivsest liikmest: Marian Mandre (projektijuht), Paula Elise Paluoja (kommunikatsioon ja sotsiaalmeedia) ja Jürgen Vahter (raamatupidamine ja dokumentide haldamine). Kuigi ametlikud rollid on jagatud, töötavad juhatuse liikmed ühise eesmärgi nimel ja panustavad kõikidesse seltsi tegevustesse.

Seltsi tulevikuplaanid on suured. Eesmärk on pakkuda tudengitele rohkem praktikakohti ja tuua esinema põnevaid välisesinejaid. Lisaks loodetakse korraldada ekskursioone välismaale ja luua tugev võrgustik tudengite, vilistlaste ja õppejõudude vahel, mis elavdab koolielu ja muudab õpingud põnevamaks.

Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudis (VLI) tegutseb tänase seisuga viis tudengiseltsi, millest TOTETS on uusim. Teised seltsid on:

  • EVÜS: Eesti Veterinaarmeditsiini Üliõpilaste Selts
  • SUOLET: Soome Loomaarstiteaduse Üliõpilaste Liit
  • IVSA: Rahvusvaheline Veterinaarüliõpilaste Assotsiatsioon Eestis
  • Taurus: Eesti Loomakasvatuse Üliõpilaste Selts

TOTETSi tegevustega saab kursis olla sotsiaalmeedia kaudu. Tudengiseltsi tegemisi ja üritusi saab jälgida nii Instagramis kui ka Facebookis. Huvilised saavad seltsiga ühendust võtta e-posti aadressil totetselts@emu.ee.

TOTETS ootab kõiki Eesti Maaülikooli toiduainete tehnoloogia tudengeid liituma ning üritustest ja tegevustest osa võtma!