Eesti Maaülikooli teadlased osalevad projektis TEM-TA52 “Kõrge riski kategooria taimsete toitude ning liha-alternatiivide ohutus ja kvaliteet”. Eesti Teadusagentuuri poolt rahastatav projekt keskendub taimsete toitude ja liha-alternatiivide ohutuse ja kvaliteedi uurimisele, mis on muutunud üha populaarsemaks nii Eestis kui ka maailmas. Taimset toitu eelistab juba iga viies eestlane, mistõttu nende toodete ohutuse tagamine on äärmiselt oluline.
Kanal2 Reporteri saade tõi vaatajateni põhjaliku ülevaate projekti eesmärkidest ning võimalikest ohtudest, mis taimsete toitude tarbimisega võivad kaasneda. Eesti Maaülikooli toiduohtusteadlased jagasid oma teadmisi ja seisukohti. Vaata lugu siit: Vaata Reporteri lugu.
Täpsemaid uurimistulemusi oodatakse järgmise aasta jooksul, pakkudes olulist teavet nii tarbijatele kui ka toiduainetööstusele.