Elukutse

Omandatav eriala on elulähedane ja selle sisu võib lühidalt kirjeldada, kui keemia, füüsika, bioloogia, mikrobioloogia ja tehnikaalaste teadmiste rakendamist selleks, et tööstuslikult toota joogi-, liha- piima-, pagari- ja kondiitritooteid, maiustusi, konserve – kõike seda, millest kodus toitu tehakse või valmis kujul tarbitakse.

Eestis on üle 15 000 toidu käitlemisega tegeleva ettevõtte. Eriala lõpetanutest saavad toiduainete tehnoloogid, kes töötavad toiduainetööstustes (piima-, liha-, õlle-, konservi-, pagari- jt tööstustes) vastutusrikastel ametikohtadel. Samuti leiavad nad tööd mitmesugustes toiduainete järelevalve, turunduse, tarbijakaitse organisatsioonides. Osa neist on otsustanud asutada oma toiduainete alase ettevõtte ja rakendab omandatud teadmisi selle arendamiseks.

Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetooli tutvustav video

 

Veinitööstuse kelder ja konservitehase valmistoodangu ladu
Veinitööstuse kelder ja konservitehase valmistoodangu ladu (rohkem fotosid Galeriis)

Toiduainete tööstuslik pakendamine
Toiduainete tööstuslik pakendamine (rohkem fotosid Galeriis)

Joogitööstus
Joogitööstus (rohkem fotosid Galeriis)

Külaskäik juustutööstusse ja pagaritööstusse
Külaskäik juustutööstusse ja pagaritööstusse (rohkem fotosid Galeriis)

Tänapäevases piimatööstuses (meiereis) on enamus töödest automatiseeritud ja allutatud arvutijuhtimisele
Tänapäevases piimatööstuses (meiereis) on enamus töödest automatiseeritud ja
allutatud arvutijuhtimisele (vt veel fotosid toiduainetööstustest!)

Toiduainete tehnoloogid on hinnatud spetsialistid, kes tunnevad põhjalikult toiduainete valmistamise saladusi, loovad uusi tooteid, tagavad toiduainete maitsvuse, tervislikkuse ja külluse meie kõigi toidulaual.

Toiduainete kasutamine kreeka ja soome moodi
Toiduainete kasutamine kreeka ja soome moodi (rohkem fotosid Galeriis)