Omandatav eriala on elulähedane ja selle sisu võib lühidalt kirjeldada, kui keemia, füüsika, bioloogia, mikrobioloogia ja tehnikaalaste teadmiste rakendamist selleks, et tööstuslikult toota joogi-, liha- piima-, pagari- ja kondiitritooteid, maiustusi, konserve – kõike seda, millest kodus toitu tehakse või valmis kujul tarbitakse.
Eestis on üle 15 000 toidu käitlemisega tegeleva ettevõtte. Eriala lõpetanutest saavad toiduainete tehnoloogid, kes töötavad toiduainetööstustes (piima-, liha-, õlle-, konservi-, pagari- jt tööstustes) vastutusrikastel ametikohtadel. Samuti leiavad nad tööd mitmesugustes toiduainete järelevalve, turunduse, tarbijakaitse organisatsioonides. Osa neist on otsustanud asutada oma toiduainete alase ettevõtte ja rakendab omandatud teadmisi selle arendamiseks.
|