Raamatud

 

Akadeemilise personali poolt avaldatud õpikud

Õpiku pealkiri ISBN
Püssa, T. Principles of Food Toxicology. CRC Press. Taylor&Francis Group. Number of pages: 344. Publication Date: 27.09.2007. 9780849380907 ISBN 10: 0849380901
Roasto, M., Juhkam, K., Tamme, T. Valdkondi toiduteaduses. Tartu. Halo Kirjastus. 2006. 190 lk. Essentials of Food Science 9985-9724-0-6
Roasto, M., Tamme, T., Juhkam, K. Toiduhügieen ja –ohutus. Tartu. Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut. 2006. 151 lk. Teine, parandatud ja täiendatud trükk. Food Hygiene and Safety. Improved version. 9985-9582-0-9
Püssa, T. Toidutoksikoloogia. Tartu. Halo Kirjastus. 2005. 312 lk. Food Toxicology 9985-9611-2-9
Lillenberg, M., Järvis, T. Toidutekkelised parasiitar- ja viirushaigused. Tartu. Halo Kirjastus. 2005. 91 lk. Foodborne viruses and parasitoses 9985-9611-4-5
Roasto, M., Tamme, T., Juhkam, K. Toiduhügieen ja –ohutus. Tartu. Halo Kirjastus. 2004. 237 lk. Food Hygiene and Safety 9985-9582-0-9
Kiis, A., Mahla, T. Piimatöötlemise protsessid ja aparaadid. Tartu. Halo Kirjastus. 2004. 186 lk. 9985-9553-8-2

 

Avaldatud teabematerjalid, õpikud ja peatükid

Teose pealkiri ISBN
Elias, T., Roasto, M. Tapale suunatavate loomade ja lindude puhtus. 2023. Eesti Maaülikool. 78 lk. ISBN 978-9916-719-46-6 (pdf)
Ringo, K.; Laikoja, K. 2023. Nõuded toitu käitlevale mikroettevõttele. 28 lk. ISBN 978-9916-4-2226-7 (pdf)
Roasto, M., Laikoja, K., Peetsmann, E., Luik, A. 2023. Ready-to-implement manuals with practical solutions on food safety: HACCP Plan for pasteurized apple juice (organic product), Erasmus+, SAFE-ORGfood. Pp. 1-32. Link
Mäesaar, M., Roasto, M. Patogeeni(de) algallikate väljaselgitamine toidukäitlemise ettevõttes. 2022. Eesti Maaülikool. 28 lk. ISBN 978-9916-669-85-3 (pdf)
Soidla, R., Anton, D. 2022. Puuvilja-, köögivilja-, marja- ning seenekonservide ohutu tootmine. 39 lk. ISBN 978-9916-669-88-4, ISBN 978-9916-669-89-1 (pdf)
Soidla, R., Anton, D. Põllumajandusloomade pidamine, transport ja tapmine. Tartu, 2021. Ptk 5 ja 6, lk 79 – 177. ISBN 978-9916-669-00-6
Soidla, R., Anton, D. Konservide ohutu tootmine. 39 lk., 2021. ISBN 978-9916-669-18-1 (pdf); ISBN 978-9916-669-19-8
Roasto, M. Biokirmed toidutootmise keskkonnas. 2021. Eesti Maaülikool. 21 lk. ISBN 978-9916-669-14-3 (pdf)
Püssa, T. Toidu keemilised ohud. Eesti Maaülikooli toiduhügieeni ja rahvatervise õppetool. 2020. 24 lk. ISBN 978-9949-698-37-0
Laikoja, K., Roasto, M. Toidu säilimisaja määramine, III osa. Toidu säilitamisnõuded toidugruppide kaupa. Eesti Maaülikooli toiduhügieeni ja rahvatervise õppetool. 2020. 16 lk. ISBN 978-9949-698-65-3 (pdf)
Roasto, M., Laikoja, K. Toidu säilimisaja määramine, II osa (täiendatud väljalase). Mikrobioloogilised näitajad toidugruppide kohta. Eesti Maaülikooli toiduhügieeni ja rahvatervise õppetool. 2020. 42 lk. ISBN 978-9949-698-52-3 (pdf)
Roasto, M. Olulised toidupatogeenid. 2019. 22 lk. Eesti Maaülikool. Vali Press OÜ. ISBN 978-9949-629-96-1
Roasto, M., Laikoja, K. Toidu säilimisaja määramine, I osa (täiendatud ja parandatud väljaanne). 2019. Eesti Maaülikooli toiduhügieeni ja rahvatervise õppetool. ISBN 978-9949-698-73-8 (pdf)
Poikalainen, V.; Tatar, V.; Laikoja, K.; Traksmaa, A.; Laos, K.; Lepasalu, L.; Soidla, R.; Andreson, H.; Veri, K.; Mahla, T. 2018. Toiduainete tehnoloogia: kõrgkooliõpik. Tartu, Eesti Maaülikool. 732 lk. ISBN 978-9949-88-432-2
Pitsi, T. jt. Eesti toitumis- ja liikumissoovitused 2017. Tallinn. ISBN 978-9949-461-77-6 (pdf)
Roasto, M. jt. Campylobacter spp., Listeria monocytogenesʼ e ja Shiga-toksiine tootva Escherichia coliʼga seonduvate toiduohutuse riskide hindamine Eestis. 2015. 175 lk. Eesti Maaülikool. ISBN: 978-9949-536-72-6
Roasto, M., Breivel, M., Dreimann, P. Toiduainetööstuse tootmishügieen. 2011. 392 lk. Tartu: Eesti Maaülikool. ISBN 978-9949-429-27-1
Soidla, R. jt. Tapasaadused. Loomsed kõrvalsaadused. 2010. Tartu: Halo Kirjastus. ISBN 978-9949-429-23-3
Soidla, R. jt. Tapaloomade vedu ja algtöötlemine. 2009. Tartu: Halo Kirjastus. ISBN 978-9949-429-21-9
Kikas, A. jt. Musta sõstra kasvatus. 2008. Eesti Maaülikool - Tartu: Eesti Loodusfoto. ISBN: 978-9985-830-88-8
Roasto, M. Toiduhügieen ja ohutus. 2006. Õpikus "Lindude tervishoid ja haigused". Tartu. Halo Kirjastus. ISBN 13: 978-9985-9724-8-9; ISBN 10: 9985-9724-8-1