Eelsalvestatud rahvusvahelises veebiseminaris selgitatakse täisgenoomse sekveneerimise (WGS, whole-genome sequencing) murrangulist rolli toiduohutuse tagamisel.

See veebiseminar on mõeldud toidutööstustele, riiklikele institutsioonidele ja teadlastele ning toob esile, kuidas WGS on muutnud teadusuuringuid, patogeenide avastamist ja puhangutele reageerimist.

Veebiseminari esinejad on tunnustatud eksperdid Euroopa ja riiklikest institutsioonidest, juhtivatest laboratooriumitest, ülikoolidest ja teistest teadusasutustest.

Veebiseminaril käsitletavad teemad:

  • Täisgenoomse sekveneerimise põhimõtted ja rakendused;
  • WGS roll toiduohutuse tagamisel ja järelevalves;
  • Patogeenide avastamine ja puhangute uurimine;
  • Rahvusvahelised kogemused ja parimad praktikad;
  • Tulevikusuunad toiduhügieenis ja teadustöös. 

Veebiseminar toimub inglise ja eesti keeles, ingliskeelsetele ettekannetele on lisatud eestikeelsed ja eestikeelsetele ingliskeelsed subtiitrid.

Location

Veebis

Timetable

Start 11:00

End 14:10

Veebiseminari kirjeldus ja ajakava

Info ja registreerimine

Veebiseminarile saab registreeruda kuni 18. novembrini 2025.
Veebiseminar on tasuta.

Registreerumine link opens in new page

Veebiseminari korraldajaks on Eesti Maaülikooli toiduhügieeni ja -ohutuse üksus.

Täpsem info ja küsimused:

Mihkel Mäesaar

toidupatogeenide genoomika teadur

Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences

Chair of Veterinary Biomedicine and Food Hygiene

Mati Roasto

toiduhügieeni ja rahvatervise tenuuriprofessor

Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences

Chair of Veterinary Biomedicine and Food Hygiene

+372 7313433

+372 7313433