Akadeemilise tegevuse vastutusvaldkonnad

Meie instituudi akadeemilise tegevuse vastutusvaldkonnad

Jrk

nr

Valdkonna nimetusTegevuse sisu
10.Tõuaretus ja biotehnoloogiaTõuaretus; põllumajandusloomade geneetilised ressurssid; loomageneetika; genoomika; transgeenne tehnoloogia; loomade sigimine ja sigimishäired; sigimise biotehnoloogia
11.SöötmisteadusPõllumajandusloomade söödad ja söötmine, sh söötmise tehnoloogiad; toitumisfüsioloogia, ainevahetus ja biomarkerid; loomakasvatussaaduste tootmine ja toodangu kvaliteet; põllumajandusloomade käitumine, heaolu ja pidamiskeskkond; loomakasvatuse mõju keskkonnale
12.VesiviljelusVesiviljelusliikide bioloogia; geneetika, genoomika, biotehnoloogia ja aretus; vesiviljelusliikide paljundamise, söötmise ja kasvatamise tehnoloogia; invasiivsete võõrvähiliikide bioloogia; ohustatud kala- ja vähiliikide geneetiliste ressursside kaitse ja kalavarude kalakasvatuslik taastootmine; veeorganismide haigused, tervishoid ja heaolu; bioturvalisus vesiviljeluses
13.

Kliiniline

veterinaarmeditsiin

Eestis oluliste loomaliikide kliiniline meditsiin: haiguste diagnostika, ravi ja profülaktika
14.Veterinaarne biomeditsiin ja toiduhügieenTerve ja haige looma morfoloogia, füsioloogia ja immunoloogia; raku- ja arengubioloogia; mikrobioloogia, parasitoloogia ja epidemioloogia; nakkushaigused, loomatervis, ennetavmeditsiin ja veterinaarne rahvatervis; riigi- ja kohtuveterinaaria; toiduhügieen ja -ohutus, lihainspektsioon ja toiduohutuse juhtimissüsteemid; toidu- ja keskkonna toksikoloogia
15.Toiduteadus ja toidutehnoloogiaToidukeemia ja -füüsika, toidu mikrobioloogia, toiduainete töötlemise tehnoloogiad ja alusprotsessid, toidutootmise kõrvalsaaduste väärindamise tehnoloogiad, tootearendus, toiduainete sensoorika, toidu kvaliteet ja kvaliteediohje