Meie instituudi akadeemilise tegevuse vastutusvaldkonnad
Jrk nr | Valdkonna nimetus | Tegevuse sisu |
10. | Tõuaretus ja biotehnoloogia | Tõuaretus; põllumajandusloomade geneetilised ressurssid; loomageneetika; genoomika; transgeenne tehnoloogia; loomade sigimine ja sigimishäired; sigimise biotehnoloogia |
11. | Söötmisteadus | Põllumajandusloomade söödad ja söötmine, sh söötmise tehnoloogiad; toitumisfüsioloogia, ainevahetus ja biomarkerid; loomakasvatussaaduste tootmine ja toodangu kvaliteet; põllumajandusloomade käitumine, heaolu ja pidamiskeskkond; loomakasvatuse mõju keskkonnale |
12. | Vesiviljelus | Vesiviljelusliikide bioloogia; geneetika, genoomika, biotehnoloogia ja aretus; vesiviljelusliikide paljundamise, söötmise ja kasvatamise tehnoloogia; invasiivsete võõrvähiliikide bioloogia; ohustatud kala- ja vähiliikide geneetiliste ressursside kaitse ja kalavarude kalakasvatuslik taastootmine; veeorganismide haigused, tervishoid ja heaolu; bioturvalisus vesiviljeluses |
13. | Kliiniline veterinaarmeditsiin | Eestis oluliste loomaliikide kliiniline meditsiin: haiguste diagnostika, ravi ja profülaktika |
14. | Veterinaarne biomeditsiin ja toiduhügieen | Terve ja haige looma morfoloogia, füsioloogia ja immunoloogia; raku- ja arengubioloogia; mikrobioloogia, parasitoloogia ja epidemioloogia; nakkushaigused, loomatervis, ennetavmeditsiin ja veterinaarne rahvatervis; riigi- ja kohtuveterinaaria; toiduhügieen ja -ohutus, lihainspektsioon ja toiduohutuse juhtimissüsteemid; toidu- ja keskkonna toksikoloogia |
15. | Toiduteadus ja toidutehnoloogia | Toidukeemia ja -füüsika, toidu mikrobioloogia, toiduainete töötlemise tehnoloogiad ja alusprotsessid, toidutootmise kõrvalsaaduste väärindamise tehnoloogiad, tootearendus, toiduainete sensoorika, toidu kvaliteet ja kvaliteediohje |