Teadusprojekt TEM-TA52 "Kõrge riski kategooria taimsete toitude ning liha-alternatiivide ohutus ja kvaliteet" (01.09.2024−29.02.2028)
LÜHIKOKKUVÕTE
Toiduohutusuuringute fookuses on senini olnud loomne toit, samas on taimsete toidutoodete k.a liha-alternatiivide valikus ja tarbimises toimumas hüppeline kasv. Maailmas on eelmainitud toitude mikrobioloogilise ning keemilise ohutuse alaseid kompleksseid uuringuid väga vähe teostatud. Projekti tegevus keskendub kõrge riski kategooriasse kuuluvate taimsete toitude mikrobioloogiliste ja keemiliste ohtude hindamisele Eestis.
Peamised tegevused:
Projekti raames selgitatakse välja:
TULEMUS:
Uuringu tulemused on vajalikud esile kerkivate rahvatervise riskide hindamiseks ning ennetus- ja ohjemeetmete välja töötamiseks ettevõtete ja riiklike institutsioonide tasemel.
Projekti vastutav täitja
Tenuuriprofessor
Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut
Chair of Veterinary Biomedicine and Food Hygiene
+7313 433
+7313 433mati.roasto@emu.ee
mati.roasto@emu.ee