Toiduainete tehnoloogia laborkompleksi I etapp (lihatehniloogia labor, mikromeierei ja jookide labor, pagari- ja kondiitritoodete labor, sensoorika labor, analüüside labor ja õppeklass) valmis 2017 aasta sügisel ASTRA programmi "Väärtusahela põhine biomajandus" raames. Laborkompleksi II etapi ehk lõpliku valmimise tarbeks (keemia ja mikrobioloogia labor) loodame vahendid leida lähitulevikus.
Toiduainete tehnoloogia laborkompleksi õppe-, teadus- ja arendustegevus seostub tihedalt ülikooli muude laboratooriumide võrgustikega, kus saab sooritada süvauuringuid biokeemia, mikrobioloogia, mikrostruktuuri jms vallas. Kompleksi võimalused ja seotus EMÜ muude teaduslaboritega loob aluse unikaalseks platvormiks, et tihendada rahvusvahelist koostööd ja sidemeid ettevõtlussektoriga.
Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia (VLTQ) õppetool kui partner:
Teadus- ja rakendusuuringud;
Tehnoloogiliste võtete ja režiimide mõju uuringud toiduainete koostisele ja kvaliteedile;
Nõustamine ja koolitused toiduainete tehnoloogia valdkonnas;
Analüüsiteenused (füüsikalis-keemiliste, mikrobioloogiliste, organoleptiliste, reoloogiliste, struktuuri ja tekstuuri parameetrite määramisel);
Tootearenduseksperimentide teostamine;
Erinevate lisandite (sh tervist tugevdavate taimsed antioksüdandid, probiootilised bakterid) kasutusvõimaluste uurimine: toiduainete kvaliteedi parandamisel; säilitusaja pikendamisel; funktsionaaltoitude väljatöötamisel.
Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia labori hinnakiri
Täiendavate küsimuste korral võtke julgesti ühendust:
Helena Andreson, 731 3348 või helena.andreson@emu.ee