Lihatoodete tehnoloogia labor

ELUKUTSE

ÕPE TEADUS- JA ARENDUSTEGEVUS LABORKOMPLEKS MEEDIAKAJASTUSED GALERII TÖÖTAJAD
      Analüüside labor      
      Mikrobioloogia labor      
      Mikromeierei      
      Lihatehnoloogia labor      
      Pagaritehnoloogia labor      
      Jookide tehnoloogia labor      
      Toidu sensoorika labor  

 

Seoses kaasaegse lihatehnoloogia labori valmimisega 2017. a lõpus, on valdkonna õppetöös ja teadusuuringutes avardunud hulga uusi võimalusi. Laboris on vastavad tingimused, seadmed ja vahendid tehnoloogiliste protsesside läbiviimiseks, mida varasemalt õppetöös kasutada ei  olnud. Ühtlasi on lihatehnoloogia labor suurepäraseks keskkonnaks erinevaks valdkonna alaseks koostööks (rakendusuuringud ja tootearendusprojektid) ettevõtjatega. Vähene toormevajadus võimaldab laboris efektiivselt läbi viia mitmesuguseid tehnoloogilisi katseid ja uurimistöid alates värskest lihast kuni konserveeritud toodeteni, lihavalmististest salaamideni. Moodustades ühe osa toiduainete tehnoloogia laborkompleksist, on loomulikult kasutatav ka kogu laborikompleksi potentsiaal (tooraine, toodete ja tehnoloogiliste protsesside hindamisteks ning analüüsimisteks). Lisaks pakume võimalust ja oskusteavet erinevate lihatehnoloogialaste seminaride, lühikursuste, koolituste ja õpitubade korraldamiseks.

 

Küsimuste korral võtke julgesti ühendust

Ivi Jõudu
+3727313348

ivi.joudu@emu.ee  

Kreutzwaldi 56/5 
51014 Tartu

 

 

Valik lihalabori seadmeid ja vahendeid:

Autoklaav – võimalused toiduainete kuumtöötlemiseks temperatuurivahemikel 40-98 ºC ja steriliseerimiseks kuni 135 ºC-ni. Mitmekülgsed võimalused steriliseerimisprogrammidel võimaldavad kasutada protsessides erinevaid temperatuuride, aegade ning ka rõhkude kombinatsioone. Autoklaav on varustatud kiire vesijahutusmooduliga.

Termologerid kuumtöötlemisel sh ka konserveerimisel toimuvate protsesside registreerimiseks.

Konservide kaanetusseade erinevate kõrgustega ja 99 mm diameetriga karpidele.

Lintsaag  kondiga liha lõikamiseks

Tenderisaator  grill-lihade, steikide pehmendamiseks

Hakklihamasin - väikese võimsusega, erinevate restiavadega 20, 12, 8, 5, 3 mm

Labasegisti  struktuuriliste vorstimasside valmistamiseks

Kutter Seydelmann K 20  - optimaalse mahutavusega 6-11 L, lihaemulsioonide, vorstisegude valmistamiseks. Nugade arv võllil 3 või 6.

Blikser (köögikutter, veelgi väiksem seade vorstisegude homogeniseerimiseks) - optimaalse mahutavusega 1,5-2 L

Jäägeneraator  jää tootmiseks, mis võimaldab soolvee ja vorstisegude temperatuuride reguleerimist

Soolveeprits - 2 nõelaline, suruõhuga varustatud käsisoolveeprits, rõhu valik kuni 5 at

Vaakumtumbler (5-12 kg) sinkide tehnoloogiliste protsesside läbiviimiseks

Vorstipritsid (kolbpritsid), ilma vaakumita, vorsti- ja singisegude kesta pritsimiseks

Käsiklipsaator vorstibatoonide sulgemiseks

Alto Shaam Termo-suitsuahi Halo Heat süsteemiga varustatud ahi, suitsutusvõimalus.

Konvektsioonahi  kuumtöötlemiseks nii küpsetamise kui auruga kuumutamise reziimil

Kliimakamber Memmert - õhuniiskuse ja temperatuuri kontrollfunktsiooniga, maht 108 L

Viilutamisseade toodete viilutamiseks, reguleeritava viilupaksusega

Vaakumpakendusmasin  pakendamiseks laiusega kuni 280 mm ja pikkusega kuni 350 mm vaakumkottidele

Külmikud nii jahutatud tooraine säilitamiseks ja sügavkülmutatud toodete säilitamiseks

Nugade sterilisaator, teritusseadmed ja vahendid

Spetsiaalsed turvavahendid

Labori-, põranda- ja rippkaalud ning palju muud.

Vajadusel võimalik kasutada tööstuslikeks katseteks vorstiprits Handtmann VF-50, Universaalahi Fessmann Turbomat T 1800 Ratio, mis ei asu laborikompleksis.