Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia laborkompleks on planeeritud nii, et lisaks igas tehnoloogialaboris olevatele toiduaine spetsiifilistele analüüsivahenditele ja mõõteseadmetele, on erinevate tehnoloogialaborite käsutuses ka ühine analüüside labor.
Analüüside labor on sisustatud universaalsete seadmetega, mis võimaldavad analüüsida erinevate toiduainete gruppide keemilis-füüsikalisi omadusi. Nagu näiteks:
- peamiste koostiskomponentide sisaldusi (kuivaine, rasv, valk, suhkrud);
- osakeste suurusjaotust nii vedelas (piima kaseiinimitsellid või rasvakuulikesed) kui ka pulbrilises tootes (erinevad jahud ja nende jahvatusaste) ja seda vahemikus nanomeetritest kuni millimeetriteni;
- tekstuuri omadusi (viskoossus, lõiketugevus, murdumistugevus);
- värvuse näitajaid;
- kalorimeetrilisi näitajaid ehk temperatuurist sõltuvaid protsesse nagu näiteks tärklise geelistumine, kristalliseerumine, valkude denatureerumine jne.
Teenuste hinnakiri
Küsimuste korral võtke julgesti ühendust
Andres Sats
Andres.Sats@emu.ee