Mikrobioloogia labor

ELUKUTSE ÕPE TEADUS- JA ARENDUSTEGEVUS LABORKOMPLEKS MEEDIAKAJASTUSED GALERII TÖÖTAJAD
      Analüüside labor      
      Mikrobioloogia labor      
      Mikromeierei      
      Lihatehnoloogia labor      
      Pagaritehnoloogia labor      
      Jookide tehnoloogia labor      
      Toidu sensoorika labor  

 

Toidu mikrobioloogia on oluline nii toidu töötlemise, tootmise, tarbimise, ohutuse kui säilitamise aspektist. Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetoolis keskenduvad mikrobioloogiaalased uuringud, lisaks toidu mikrobioloogilise kvaliteedi hindamisele, erinevate toiduainete fermentatsiooniprotsessides nii loomulikult esinevate kui ka kommertsiaalsetes starterkultuurides kasutatavate mikroorganismide funktsionaalsete omaduste tuvastamisele ja nende optimaalseimatele rakendamisvõimalustele.

Mikrobioloogia uus kaasaegne laborikompleks, kuhu kuulub labor (ruum 103), teaduslabor (r104), õppeklass (r105), pesuruum (r114) ning hoiuruum ja külmladu (r115), valmis 2019. aasta septembriks. Mikrobioloogiliste protsesside ja analüüside läbiviimiseks on laborites loodud tingimused nii klassikaliste kui ka molekulaarsete meetodite rakendamiseks. Mikrobioloogia labori meeskond on alati valmis toetama toidutehnoloogiliste eksperimentide, tootearendusprojektide või uurimistööde läbiviimist ja on avatud erinevatele valdkonna-alastele koostöödele (teadus- ja rakendusuuringud ning tootearendusprojektid).

 

Meeskond:

Helena Andreson, PhD, dotsent

Liis Lutter, MSc, doktorant

Pavel Sahharov, MSc, mikrobioloog

 

 

 

Mikrobioloogiliste analüüside hinnakiri

 

 

 

Seadmed:

  • Laminaarid
  • Koloonia loendurid (joon. 1a, 1b )
  • Vesivannid
  • Valgusmikroskoobid (joon. 1c)
  • Külmruum 4 °C
  • Inkubaatorid (joon. 1d)
  • Stomacher segisti (joon. 1e)
  • Fermenter (joon. 1f)
  • Termotsükler e. PCR-masin (joon. 2a)
  • Reaalaja PCR-masin (joon. 2b)
  • NanoDrop (joon. 2c)
  • UV-illuminaator (joon. 2d)
  • Tsentrifuugid (joon. 2e ja 2f)
  • -80 °C külmkapp (joon. 2g)

 

Joonis 1. Mikrobiologia laborikompleksi seadmed I

 

 

 

 

Õppetöö

Bakalaureuseastmes:

VL.0578 Üldmikrobioloogia 3EAP

VL.1146 Tööstuslikud mikroobid ja juuretised 4EAP

VL.1235 Uurimistöö toiduainete mikrobioloogias 5EAP

Magistriastmes:

VL.1248 Toiduainete mikrobioloogia 5EAP

VL.1115 Toiduainete biotehnoloogia 3EAP

 

 

 

Joonis 2. Mikrobiologia laborikompleksi seadmed II

 

Kontakt:

Helena Andreson

(+372)5043037

helena.andreson@emu.ee

 

Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetool (VL TQ)

Kreutzwaldi 56/5 
51014 Tartu