Rohelise ülikooli nädala raames peetud loengute kõrval jõudis Eesti Maaülikooli toitumisõpetuse vanemlektor dr Piret Raudsepp ka raadiokuulajateni – 23. märtsil eetris olnud Kuku raadio saates „Maaelu“ kommenteeris ta toidupoes ostunimekirja koostamise vajalikkust ja selle praktilisi eeliseid.
Dr Raudsepa sõnul aitab läbimõeldud nimekiri vältida impulsiivseid oste ning toetab tervislikumaid ja jätkusuutlikumaid valikuid. „Plaaniga poodi minek aitab kokku hoida nii raha kui aega ning vähendab ka toiduraiskamist,“ rõhutas ta raadiosaates, mille salvestust saab järele kuulata Kuku Pleieristlink opens in new page, alates 37. minutist.
Sama teemat käsitles dr Raudsepp ka 17. märtsil toimunud Rohelise ülikooli nädala Toidupäeval, kus ta andis loengu „Miks ja kuidas teha toidupoe ostunimekirja?“. Lisaks sellele toimusid samal päeval instituudi teadlaste eestvedamisel veel loeng „Toiduhügieen koduköögis“ (Mati Roasto) ja töötuba „Teeme ise jäätist“ (Vilma Tatar).
Toidupäeva hommikuses programmis olid fookuses interdistsiplinaarsed teemad, sealhulgas loeng „Üks tervis – Mis see on, kust see tuleb ja kuhu suundub?“ ning ingliskeelsed välkloengud ja laborikülastused, mis tutvustasid teadustööd One Health vaatenurgast.

kommunikatsioonispetsialist
Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut
Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi administratsioon
53832754
53832754piimatehnoloogia lektor
Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut
Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetool
+372 7313357
+372 7313357toiduhügieeni ja rahvatervise tenuuriprofessor
Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut
Veterinaarse biomeditsiini ja toiduhügieeni õppetool
+372 7313433
+372 7313433